Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc s-a rugat pentru cei decedaţi în timpul pandemiei de coronavirus, îngropați laolaltă în gropi comune

Agerpres
papa Francisc

Papa Francisc s-a rugat joi pentru cei decedaţi în timpul pandemiei de coronavirus, mai ales pentru cei anonimi "pe care i-am văzut îngropaţi laolaltă în gropi comune", în timpul slujbei matinale pe care o oficiază zilnic în capela reşedinţei sale din Casa Santa Marta, relatează EFE.

"Să ne rugăm azi pentru cei decedaţi, pentru cei care au murit în pandemie; mai ales pentru acei morţi - să spunem - anonimi. Am văzut fotografii cu gropi comune. Multe...", a spus papa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

Sfântul părinte a dedicat slujbele matinale din Casa Santa Marta, celebrate în aceste zile fără credincioşi şi transmise în direct de mediile vaticane, celor afectaţi de pandemia de coronavirus şi de efectele tragice asupra economiei.

Papa a menţionat pe Twitter că la 1 Mai Biserica Catolică îl celebrează pe sfântul Iosif, protectorul muncitorilor, şi s-a rugat pentru persoanele devenite victime ale şomajului din cauza pandemiei.

Meşterul tâmplar Iosif a făcut din munca sa un act de iubire şi slujire a lui Iisus şi a Mariei, colaborând şi contribuind, prin munca sa, la realizarea planului lui Dumnezeu. Graţie atelierului său de lucru, unde îşi exercita meseria împreună cu Iisus, sfântul Iosif a apropiat munca omului de misterul răscumpărării.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

"Fie ca Domnul să fie călăuza celor nevoiaşi şi urmându-i îndemnul să-i ajutăm", a spus papa.

Papa Francisc a explicat, totodată, în liturghia de joi că "a fi misionari nu înseamnă a face prozelitism, ci a fi martorii unei convertiri, deoarece Dumnezeu este singurul care atinge sufletul oamenilor".

"Să ne rugăm ca Domnul să binecuvânteze muncă noastră şi să fie martorul rugăciunilor noastre cu ajutorul cărora oamenii vor fi atraşi spre Iisus", a încheiat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.