Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc școlește afaceriștii: Taxele și impozitele sunt despre echitate socială

Agerpres.ro
Papa Francisc în scaun cu rotile

Impozitele sunt un instrument de justiție socială „adesea neînțeles" și nu ar trebui să fie privite ca un exemplu de depășire a puterilor de către guvern, a declarat, luni, Papa Francisc în timpul unei întâlniri cu liderii oamenilor de afaceri italieni, potrivit Reuters.

Papa a vorbit înainte de alegerile generale din 25 septembrie din Italia, o țară cunoscută pentru evaziunea fiscală endemică, unde o coaliție de dreapta care promite reduceri majore de taxe este pe cale să obțină o victorie clară. „Ce sunt taxele și impozitele în lumea modernă și în democrații este foarte important, [sunt] o formă de partajare adesea neînțeleasă", a declarat Papa Francisc în fața membrilor Confindustria, principala organizație a oamenilor de afaceri din Italia.

În discursul său, Papa i-a mai îndemnat pe lideri să își împartă bogăția în diferite moduri, inclusiv prin caritate, respectând politici salariale echitabile și oferind noi locuri de muncă, în special pentru tineri. „Impozitele trebuie să fie drepte, echitabile, stabilite pe baza capacității de plată a fiecărei persoane, așa cum prevede Constituția italiană. Sistemul fiscal și administrația trebuie să fie eficiente și să nu fie corupte. Dar impozitele nu trebuie să fie considerate o uzurpare”, a precizat Papa Francisc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.