Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc se dezice de unul din arhiepiscopii săi, implicat într-un caz de pedofilie

EPA - AGERPRES
Papa Francisc

Papa Francisc a acceptat luni demisia unui arhiepiscop australian condamnat în ţara sa la un an de închisoare pentru că a acoperit fapte de pedofilie şi care a fost reticent, iniţial, în a pleca din funcţie, relatează AFP, preluată de news.ro.

”Sfântul Părinte a acceptat demisia din funcţia pastorală a arhiepiscopului din Adelaide (în sudul Australiei) prezentată de monseniorul Philip Edward Wilson”, a anunţat Vaticanul într-o scurtă declaraţie.

Arhiepiscoul din Adelaide Philip Wilson, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat pe 3 iulie la un an de închisoare - devenind astfel unul dintre prelaţii cu cel mai înalt rang în ierarhia catolică mondială sancţionat de justiţia civilă.

Încă din mai, el a fost găsit vinovat că a ascuns abuzuri comise în anii '70 de Jim Fletcher, un preot pedofil notoriu, abţinându-se să semnaleze acuzaţiile aduse acestui prelat.

El s-a suspendat din funcţie pe timpul procedurii, însă a refuzat până de curând să demisioneze, în aşteptarea soluţionării apelului. El dezminte acuzaţiile formulate împotriva sa.

Premierul australian Malcolm Turnbull l-a îndemnat pe 19 iulie pe Papa Francisc să-l dea afară. ”Ar fi trebuit să demisioneze şi a venit timpul ca Papa să-l dea afară”, a declarat Turnbull.

Într-o declaraţie publicată luni în Australia, arhiepiscopul din Adelaide a dezvăuit că şi-a trimis demisia Papei încă de a doua zi, pe 20 iulie. ”Chiar dacă demisia nu a fost cerută, am luat această decizie pentru că sunt tot mai îngrijorat de nivelul de durere provocat de condamnarea mea în rândul comunităţii”, a explicat el.

Luni, şeful Guvernului australian a salutat măsura, subliniind că ”protecţia copiilor este cea mai importantă responsabilitate a unei comunităţi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.