Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc se uită la Divinitate după eliberarea ostaticilor din Gaza: Astăzi îi mulţumim lui Dumnezeu

reuters.com
papa francisc

Papa Francisc se uită la Divinitate după eliberarea ostaticilor din Gaza: Astăzi îi mulţumim lui Dumnezeu

Papa Francisc a salutat duminică armistiţiul în derulare în luptele dintre Israel şi Hamas, precum şi eliberarea unor ostatici, cerând libertate pentru toţi şi mai mult ajutor umanitar pentru Gaza, potrivit AFP, conform Agerpres.

"Astăzi îi mulţumim lui Dumnezeu că există în sfârşit un armistiţiu între Israel şi Palestina şi că unii ostatici au fost eliberaţi", conform unui mesaj al papei citit la sfârşitul rugăciunii Angelus de un cleric, Suveranul Pontif absentând din cauza unei gripe.

El a cerut rugăciuni "ca ei (ostaticii) să fie eliberaţi cât mai curând posibil, să ne gândim la familiile lor" şi ca "mai mult ajutor umanitar să ajungă în Gaza şi să se insiste pe dialog".

"Aceasta este singura cale, singura cale spre pace. Cei care nu vor dialog nu vor pace", a conchis el.

Hamas a predat vineri şi sâmbătă Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) 41 de ostatici israelieni şi străini ţinuţi închişi în Gaza, în timp ce Israelul a eliberat 78 de prizonieri palestinieni.

Acordul prevede schimbul a 50 de ostatici ai Hamas pentru 150 de prizonieri palestinieni pe parcursul armistiţiului de patru zile, care poate fi prelungit şi oferă un prim răgaz populaţiei din Gaza.

Armata israeliană a estimat că un total de 240 de ostatici au fost răpiţi de Hamas pe 7 octombrie. Potrivit autorităţilor israeliene, 1.200 de persoane, marea majoritate civili, au fost ucise în atac.

Ca represalii, Israelul a promis să "elimine" Hamas, o organizaţie clasificată teroristă de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel, bombardând necruţător teritoriul palestinian şi lansând o ofensivă terestră pe 27 octombrie, până la armistiţiu.

În Fâşia Gaza, 14.854 de persoane, inclusiv 6.150 sub vârsta de 18 ani, au fost ucise de loviturile israeliene, conform guvernului Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.