Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: Sexul în afara căsătoriei nu este cel mai grav păcat

vaticannews
papa francisc

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reporterii într-un zbor înapoi în Italia din Grecia, luni, 6 decembrie, Papa a spus: „Păcatele cărnii nu sunt cele mai grave”. El a spus că mândria și ura sunt „cele mai grave” păcate.

În timpul zborului, Papa a fost întrebat și despre demisia Arhiepiscopului Parisului, Michel Aupetit, relatează Independent. Aupetit s-a oferit să renunțe la rolul său la începutul acestei luni, după ce o revistă franceză a susținut că s-a angajat într-o relație intimă cu o femeie. În mod tradițional, arhiepiscopii și membrii superiori ai Bisericii Catolice urmează celibatul clerical, ceea ce înseamnă că se abțin de la sex. Arhiepiscopul a negat aventura și a spus: „Am gestionat prost situația cu o persoană care a fost în contact de multe ori cu mine”.

Totuși, Papa a acceptat demisia lui Aupetit, spunând că este „un eșec din partea lui, un eșec împotriva poruncii a șasea, dar nu unul total”. Porunca spune „să nu comiți adulter”, care se aplică persoanelor care fac sex în afara căsătoriei lor, dar Papa a sugerat că s-ar putea aplica preoților care nu rămân celibați.

În timpul zborului, Papa a spus că l-a îndepărtat pe Arhiepiscop din cauza „bârfelor”. El a explicat: „Toți suntem păcătoși. Când bârfa crește și crește și înlătură numele bun al cuiva, el nu poate guverna. Aceasta este o nedreptate. De aceea am acceptat demisia lui Aupetit: nu pe altarul adevărului, ci pe altarul ipocriziei."

Papa Francisc zbura înapoi de la o vizită în Grecia, în timpul căreia i-a încurajat pe tineri să nu se lase tentați de „sirenele” consumiste de astăzi. El a adăugat: „Sirenele de astăzi vor să vă fermeze cu mesaje seducătoare și insistente care se concentrează pe câștiguri ușoare, falsele nevoi ale consumerismului, cultul bunăstării fizice, al divertismentului cu orice preț. Toate acestea sunt ca focuri de artificii: izbucnesc pentru o clipă, dar apoi se transformă în fum în aer”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.