Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc şi-a început călătoria apostolică în Cipru şi Grecia cu noua companie aeriană ITA Airways

Facebook
klaus iohannis papa francisc avion

Papa Francisc a plecat joi în cea de-a treia sa călătorie apostolică de anul acesta, cu destinaţia Cipru şi Grecia, unde va avea întâlniri cu reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe şi va aborda drama migraţiei, iar pentru aceasta a ales un zbor al companiei aeriene ITA Airways, succesoarea Alitalia, relatează EFE.

În cele 179 de voiaje, realizate în total de suveranii pontifi, este pentru prima oară când Alitalia nu îl transportă pe papă, având în vedere că aceasta a încetat să mai opereze din 15 octombrie în urma unor probleme economice şi a fost înlocuită de o nouă companie aeriană, Italia Transporto Aereo (ITA), graţie investiţiilor publice, potrivit Agerpres.

Zborul papei care a decolat la ora 11:05 (10:05 GMT) de pe aeroportul Roma Fiumicino cu destinaţia Larnaca, Cipru, este un Airbus A320, având ataşată plăcuţa "Born in 2021", creată special de ITA Airways pentru a sărbători lansarea operaţiunilor de zbor.

La bordul avionului călătoreşte şi o delegaţie papală, formată din 77 de reprezentanţi ai mass-media italiene şi internaţionale.

Potrivit Vaticanului, papa Francisc va efectua o vizită în Cipru, în perioada 2-4 decembrie şi în Grecia, între 4 şi 6 decembrie. Călătoria reprezintă şi posibilitatea ca Suveranul Pontif să aducă în Italia un grup de 50 de refugiaţi din Cipru, aşa cum a procedat cu ocazia vizitei sale pe insula Lesbos, din aprilie 2016.

În cadrul vizitei din Grecia, papa va merge la Atena şi pe insula Lesbos, a informat directorul Biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni, care a precizat că vizita are loc în urma invitaţiilor primite din partea autorităţilor civile şi bisericeşti locale.

Este pentru a doua oară când papa va merge pe insula Lesbos, în Marea Egee, după vizita efectuată în Tabăra de Refugiaţi Moria pe 16 aprilie 2016. Suveranul Pontif a fost însoţit atunci în mijlocul refugiaţilor de patriarhul ecumenic Bartolomeu şi de arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei şi al Întregii Grecii.

După pelerinajul la Budapesta şi în Slovacia (12-15 septembrie 2021), vizita în Cipru şi Grecia reprezintă cea de-a 35-a călătorie apostolică internaţională a papei Francisc, a doua după operaţia sa la colon de la începutul lunii iulie anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.