Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc spune că autoritățile maghiare l-au dat pe spate cu ce au făcut din Ungaria: 'Jos pălăria!'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Papa Francisc Iași

Papa Francisc a fost fascinat de ce a văzut și discutat în scurta vizită din Ungaria, unde s-a întâlnit cu președintele țării, Janos Ader, și cu premierul Viktor Orban.

În timp ce presa se aștepta ca să iasă scântei, date fiind pozițiile divergente ale Vaticanului și ale Budapestei pe tema migranților, suveranul ponti a recunoscut că maghiarii l-au dat pe spate.

Citește și: Papa Francisc dă de pământ cu neomarxiștii: 'Avortul este mai mult decât o problemă, este o omucidere, cine face un avort, ucide'

”Ppreședintele a venit la mine, a avut această politețe. Este pentru a treia oară când îl întâlnesc și a venit cu prim- ministrul și cu viceprim-ministrul. A vorbit președintele. Prima temă a fost ecologia: Jos pălăria! înaintea voastră, a maghiarilor, pentru conștiința ecologică pe care o aveți! Mi-a explicat cum curăță râurile, lucruri pe care eu nu le știam. Apoi, am făcut o întrebare despre vârsta medie, pentru că sunt îngrijorat de iarna demografică. În Italia, vârsta medie este de 47 de ani, Spania cred că stă mai rău, multe sate sunt goale sau cu mulți bătrâni. Cum se rezolvă? Președintele mi-a explicat legea pe care o au pentru a ajuta perechile tinere să se căsătorească, să aibă copii. Interesant, este o lege care se aseamănă mult cu legea franceză, dar e mai evoluată. Mi-au explicat acest lucru, acolo au adăugat ceva, primul ministru și viceprim-ministrul despre cum este această lege.

Despre imigrație, nimic. Apoi, am revenit asupra ecologiei. Familia, în sensul demografie: se vede că este multă lume tânără, mulți copii. Chiar și în Slovacia, multe perechi tinere. Acum, provocarea este să caute locuri de muncă, pentru că merg afară să le caute. Dar acestea au fost lucrurile. A vorbit tot timpul președintele, iar cei doi miniștri adăugau anumite date. Întâlnirea a durat destul de mult, aproape 40 de minute”.

Citește și: FĂRĂ PRECENDENT Papa Francisc dă de pământ cu propriii cardinali, numindu-i negaționiști: Sunt împotriva vaccinării .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.