Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc spune că Biserica Catolică nu va mai tolera abuzurile sexuale: 'Acești preoți sunt instrumente ale Satanei, lupi înfometați'

papa Francisc

Papa Francisc a comparat duminică abuzurile sexuale asupra unor minori cu ”sacrificarea” unor copii în ”rituri păgâne”, luând cuvântul în ultima zi a unui summit al Bisericii Catolice consacrat acestui subiect, relatează AFP.

”Asta îmi aminteşte practica religioasă crudă, răspândiră în trecut în anumite culturi, care consta în a oferi fiinţe umane - mai ales copii - ca sacrificiu în rituri păgâne”, a declarat Papa, scrie news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru în privința pensiilor românilor! Reacție explozivă a Ministerului Muncii

Francisc a insistat mult asupra prezenţei ”răului” şi a apreciat că membrii clerului care se fac vinovaţi de asemenea fapte devin ”instrumente ale Satanei”.

”Inumanitatea fenomenului la nivel mondial devine şi mai gravă, şi mai scandaloasă în Biserică, pentru că intră în contradicţie cu autoritatea sa morală şi credibilitatea sa etică. Persoana consacrată, aleasă de Dumnezeu pentru a îndruma sufletele către salvare se lasă aservită propriei sale fragilităţi umane sau propriei sale boli, devenind astfel un instrument al Satanei”, a tunat el.

Citește și: Atenție! Kovesi, în cursa pentru procuror-şef european

”În abuzuri, noi vedem mâna răului care nu iartă nicii măcar inocenţa unor copii”, a adăugat Papa.

Suveranul Pontif a îndemnat la apărarea copiilor de ”lupi înfometaţi”.

Citește și: Telekom, reacționează după ce Pro TV a anunțat că ar putea ieși din grila de programe: ‘Suntem surprinși de anunțul făcut de Pro Tv’

Acest discurs, foarte aşteptat, a consacrat o îndelungată dezvoltare unor statistici disponibilie despre abuzuri sexuale comise în lume, în toate sferele societăţii, în familii, şcoli şi medii sportive.

”Ne aflăm, aşadar, în faţa unei probleme universale şi transversale care, din nefericire, există aproape peste tot”, a insistat Papa.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru în privința pensiilor românilor! Reacție explozivă a Ministerului Muncii

Biserica Catolică va înceta să mai muşamalizeze agresiunile preoţilor pedofili, ''aşa cum se obişnuia în trecut'', a spus papa Francisc duminică, în încheierea summitului pe tema combaterii abuzurilor sexuale împotriva copiilor, în cadrul unui mult-aşteptat discurs în care nu s-au regăsit însă propuneri de măsuri concrete, relatează DPA.

''Niciun abuz nu mai trebuie muşamalizat, aşa cum se obişnuia în trecut, sau să fie ignorat, întrucât neglijarea abuzurilor favorizează propagarea răului şi mută scandalul la un alt nivel'', a spus papa în discursul din finalul conferinţei desfăşurate timp de patru zile la Vatican.

Citește și: Atenție! Kovesi, în cursa pentru procuror-şef european

Adresându-se unui număr de circa 200 de episcopi şi alte oficialităţi de rang înalt, suveranul pontif a reafirmat că ''dacă în sânul Bisericii va apărea chiar şi un singur caz de abuz - această situaţie în sine reprezentând o atrocitate - cazul va fi abordat cu cea mai mare seriozitate''.

Joi, în prima zi a întrunirii, Francisc a prezentat un proiect de reformă cu 21 de măsuri pentru combaterea abuzurilor sexuale împotriva minorilor. Cu toate acestea, discursul său de duminică nu a inclus angajamente concrete, cu excepţia promisiunii de a consolida legislaţia de la Vatican împotriva pornografiei infantile online.

Citește și: Telekom, reacționează după ce Pro TV a anunțat că ar putea ieși din grila de programe: ‘Suntem surprinși de anunțul făcut de Pro Tv’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.