Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc spune că rugăciunea este un dialog cu Dumnezeu, nu o recitare papagalicească

instagram
papa francisc

Papa Francisc le-a spus credincioşilor reuniţi miercuri în Piaţa Sf. Petru pentru audienţa generală că rugăciunea înseamnă să vorbeşti cu Dumnezeu, nu să repeţi "papagaliceşte", relatează EFE. Papa Francisc a abordat această temă şi miercurea trecută cu prilejul celebrării euharistiei, când a spus că "nu poate fi înţeleasă liturghia" dacă nu se înţelege rugăciunea care este "o întâlnire cu Domnul".

Suveranul Pontif a explicat că în primul rând trebuie să învăţăm să ne adresăm "Tatălui nostru" şi să găsim apoi "acele momente de linişte" pentru a ne ruga. Şi a ţinut să precizeze că în timpul slujbei "nu se vorbeşte cu cel de alături". Papa Francisc a adăugat că pentru rugăciune este nevoie de "acea capacitate de uimire, de a ne lăsa surprinşi asemenea celor mici care se minunează, pentru a putea recunoaşte prezenţa Domnului în viaţa noastră". "Întâlnirea cu Domnul este mereu vie, nu este ca şi cum ai merge la muzeu. Mergem la slujbă, nu la muzeu", a spus papa, conform Agerpres.

Potrivit lui, "slujba înseamnă rugăciune, este rugăciunea prin excelenţă, cea mai înaltă, cea mai sublimă şi în acelaşi timp cea mai concretă". Sfântul Părinte a reiterat că slujba nu este "un spectacol", dojenindu-i cum a făcut şi miercurea trecută pe credincioşi, dar şi pe clerici sau chiar episcopii care fac poze în timpul oficierii liturghiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.