Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc stârnește revolta Rusiei după declarațiile despre soldații care luptă în Ucraina: 'Suntem indignați! Declarațiile sunt ciudate'

Vatican News
Papa Francisc

Ambasadorul Rusiei la Vatican, Alexander Avdeev, a transmis un mesaj de protest față de declarațiile Papei Francisc, publicate în revista americană America magazine, despre atrocitățile atribuite militarilor ruși.

"În seara zilei de 28 noiembrie, am făcut o prezentare conducerii serviciului diplomatic de la Vatican, exprimându-mi indignarea față de declarațiile ciudate atribuite Papei Francisc în interviul său, publicat pe portalul America magazine publicat în Statele Unite. Partea rusă este revoltată de presupusele atrocități din partea militarilor ruși în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina", a declarat ambasadorul marți pentru TASS.

Vezi și: Papa Francisc, atac puternic: 'Statul rus este cel care invadează! De ce nu-l pomenesc pe Putin pe nume? Pentru că nu este necesar, este deja cunoscut'

Diplomatul a menționat că "unitatea poporului multinațional rus este de nezdruncinat și nimeni nu va putea să o pună la îndoială".

„Desigur, statul rus este cel care invadează. Acest lucru este foarte clar. Uneori încerc să nu precizez, pentru a nu jigni pe nimeni, ci mai degrabă pentru a condamna în general, deși este bine cunoscut pe cine condamn. Nu este necesar să dau numele", a declarat Papa Francisc într-un interviu acordat revistei America.

„Când vorbesc despre Ucraina, mă refer la o națiune chinuită. Dacă o națiune este chinuită, există cineva care o chinuie. Când vorbesc despre Ucraina, vorbesc despre cruzime, pentru că am multe informații despre cruzimea trupelor care intră acolo. Cei mai cruzi sunt probabil cei care sunt din Rusia, dar nu provin din tradiția rusă, cum ar fi cecenii și așa mai departe”, a spus Papa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.