Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc susţine accesul electronic la textele sacre pentru tinerii din Africa

instagram
papa francisc

Papa Francisc, care i-a primit miercuri pe liderii unei fundaţii care se ocupă de furnizarea de conţinut educaţional în Africa, a declarat că sprijină ideea ca tinerii din Africa să aibă acces la textele sacre prin intermediul dispozitivelor electronice, relatează AFP. Papa argentinian a primit la Vatican ''Fundaţia Vodafone'', a grupului de telefonie britanic, care a prezentat o iniţiativă pentru ajutorarea tinerilor de pe continentul african, dintre care unii trăiesc în tabere de refugiaţi.

Astăzi trebuie să devenim mai constructivi, să facem lucruri care să ducă omenirea mai departe, şi nu doar să fim spectatori în timp ce bombele cad peste cei nevinovaţi, copii, bolnavi sau peste oraşe întregi, a mai spus suveranul pontif. Papa Francisc şi-a permis ''o dorinţă'': ca, dintre toate resursele oferite tinerilor, ei să poată avea acces informatic la textele sacre ale diferitelor religii, în limbi diferite. Acest lucru ar constitui un semn frumos de atenţie pentru dimensiunea religioasă, profund înrădăcinată la popoarele africane, şi de încurajare a dialogului între religii, mai spus papa Francisc.

Programul de ajutor prezentat papei îşi propune să ofere acces gratuit online în Republica Democrată Congo, Ghana, Kenya, Lesotho, Mozambic şi Tanzania. Materialele educaţionale vor fi furnizate în special în domeniile matematică şi ştiinţe, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.