Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc susține că femeia și bărbatul sunt și trebuie să rămână diferiți: 'Cel mai îngrozitor pericol este ideologia de gen'

psychologytoday.com
barbat femeie gen

Papa Francisc a criticat vineri teoria genului, considerând-o "cel mai îngrozitor pericol" care "şterge diferenţele", informează AFP, conform Agerpres.

"Este foarte important să existe această întâlnire între bărbaţi şi femei, pentru că astăzi cel mai îngrozitor pericol este ideologia de gen, care şterge diferenţele", a spus papa Francisc în timpul unei audienţe la Vatican acordate participanţilor la o conferinţă internaţională despre căsătorie şi viaţa religioasă.

"Am cerut să se facă studii asupra acestei ideologii urâte a epocii noastre, care şterge diferenţele şi face totul identic. A şterge diferenţa înseamnă a şterge umanitatea", a adăugat suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani.

"Îmi amintesc că am citit un roman de la începutul secolului al XX-lea, scris de fiul arhiepiscopului de Canterbury: 'Stăpânul Lumii'. Acest roman vorbeşte despre viitor şi este profetic, pentru că arată această tendinţă de a şterge toate diferenţele", a adăugat el.

Scandal în Franța

Papa Francisc a criticat deja în mai multe rânduri teoria conform căreia identitatea sexuală este determinată de educaţie şi mediu, nu de diferenţele genetice.

În 2016, el a denunţat "îndoctrinarea vicleană" a manualelor şcolare franceze influenţate de această teorie, provocând o avalanşă de critici în Franţa. În 2019, Vaticanul a publicat un text menit să ajute profesorii din şcolile catolice să contracareze "ideologia" de gen, care "neagă diferenţa naturală dintre un bărbat şi o femeie", promovând în acelaşi timp dialogul şi deschiderea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.