Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, un nou apel la pace

Papa Francisc a lansat duminică, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, un apel la încetarea tragediilor şi a persecuţiilor comise în numele religiei în Africa şi în Orientul Mijlociu şi a salutat cu "speranţă" acordul cu privire la dosarul nuclear iranian ca pe "un pas necesar către o lume mai sigură", informează AFP.

'O rugăciune neîncetată se ridică de la toţi oamenii de bună credinţă către cei care şi-au pierdut viaţa - mă gândesc în special la tinerii care au fost ucişi joi la Universitatea din Garissa, la toţi cei care au fost răpiţi', a afirmat Suveranul Pontif cu privire la atacul susţinut joi de terorişti islamişti shebab asupra Universităţii kenyene din Garissa, soldat cu 147 de morţi, în marea lor majoritate creştini.

Papa Francisc s-a adresat lumii întregi din balconul catedralei Sfântul Petru, cu ocazia tradiţionalei binecuvântări rostite de Paşte, "Urbi et orbi" (Către oraş şi lume).

"Implorăm darul păcii pentru Nigeria, pentru diferitele regiuni din Sudan şi din Republica Democrată Congo", a adăugat Suveranul Pontif.

De asemenea, Papa Francisc a solicitat comunităţii internaţionale să nu rămână nepăsătoare faţă de "imensa tragedie umanitară care se derulează în Siria şi în Irak", precum şi faţă de drama numeroşilor refugiaţi proveniţi din aceste regiuni.

Fără a se referi direct la persecuţiile la care sunt supuşi creştinii din partea grupărilor jihadiste, Papa a implorat Divinitatea să "aline suferinţele numeroşilor noştri fraţi care sunt persecutaţi pentru numele lui Iisus".

Francisc a vorbit, de asemenea, despre "speranţă" atunci când a făcut referire la acordul cadru încheiat la 2 aprilie la Lausanne între Teheran şi marile puteri în dosarul nuclear iranian. El a apreciat că acest acord constituie un pas important către o lume mai sigură şi mai fraternă.

"Vărsarea absurdă de sânge şi violenţa barbară" au fost denunţate de pontif şi în legătură cu situaţia din Libia unde Papa Francisc a susţinut necesitatea unei reconcilieri naţionale.

Papa a mai susţinut că este nevoie de o "voinţă comună de pacificare" pentru Yemen, de "reluarea procesului de pace" între israelieni şi palestinieni, dar şi de "angajarea tuturor părţilor interesate de pace în Ucraina".

Suveranul Pontif nu a făcut referire la Asia sau America Latină, dar s-a rugat pentru "pace şi libertate pentru victimele traficanţilor de droguri". De asemenea, el a criticat şi "traficanţii de arme care se îmbogăţesc din sângele bărbaţilor şi femeilor" dar şi toate "noile şi vechile forme de sclavie", scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.