Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc va efectua în iunie o vizită în Liban

vaticannews
papa francisc

Papa Francisc va efectua în iunie o vizită în Liban, ţară afectată de o criză economică fără precedent, a anunţat marţi preşedinţia libaneză într-un comunicat, relatează AFP.

"Nunţiul apostolic, arhiepiscopul Joseph Spiteri, l-a informat pe preşedintele Republicii Libaneze, Michel Aoun, că papa Francisc va merge în Liban în iunie", pentru o vizită mult aşteptată de poporul libanez, a declarat preşedinţia libaneză.

Data exactă şi programul vizitei vor fi comunicate ulterior, se precizează în comunicat.

Libanul, o ţară mică cu aproximativ şase milioane de locuitori, găzduieşte una dintre cele mai mari comunităţi creştine din Orientul Mijlociu, potrivit Agerpres.ro.

"Libanezii aşteaptă de ceva vreme această vizită şi doresc să-şi exprime recunoştinţa pentru poziţia sfinţiei sale faţă de Liban şi poporul său, precum şi pentru iniţiativele şi rugăciunile sale pentru Liban (...)", a declarat preşedintele Aoun.

În ultimele luni, papa Francisc şi-a sporit mesajele de susţinere pentru Liban, ţară confruntată cu o criză economică şi socială fără precedent, şi şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a merge în această ţară.

În timpul vizitei sale în Cipru în decembrie, el s-a declarat "profund îngrijorat" de criza economică din Liban, considerată de Banca Mondială (BM) ca fiind cea mai gravă din istoria modernă.

În august 2021, papa Francisc a cerut "gesturi concrete" din partea comunităţii internaţionale, la un an după explozia din portul Beirut, în care au murit peste 200 de persoane. De atunci, situaţia a continuat să se înrăutăţească în ţară, pe fondul inflaţiei galopante şi al prăbuşirii monedei sale.

Suveranul pontif a primit la Vatican în iulie anul trecut nouă lideri religioşi creştini libanezi şi a transmis un mesaj de speranţă populaţiei libaneze, cerându-i "să nu se descurajeze".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.