Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc va vizita Bienala de Artă de la Veneţia în luna aprilie

Profimedia
papa francisc

Papa Francisc va efectua o vizită în oraşul Veneţia din nordul Italiei, pe 28 aprilie, a anunţat marţi Dicasterul Vaticanului pentru Cultură şi Educaţie, citat de agenţia de presă ANSA.

În perioada în care se va afla în celebrul oraş construit pe o lagună, suveranul pontif va vizita pavilionul Sfântului Scaun la cea de-a 60-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă de la Veneţia, închisoare pentru femei Giudecca şi se va întâlni cu membri ai comunităţii religioase locale, potrivit Agerpres.

Potrivit Vatican News, pavilionul Vaticanului poartă titlul "With my eyes" ("Cu ochii mei") şi este dedicat tematicii drepturilor omului şi persoanelor care trăiesc la marginea societăţii.

Acest pavilion, ai cărui curatori sunt Chiara Parisi şi Bruno Racine, doreşte să atragă atenţia lumii asupra acelor oameni care sunt în mare parte ignoraţi, promovând în acelaşi timp o cultură a întâlnirii.

Programul integral al acestei vizite pastorale de o zi a suveranului pontif va fi anunţat în curând.

Primarul din Veneţia, Luigi Brugnaro, a salutat vestea despre vizita papei Francisc, spunând că "va fi o zi istorică pentru oraşul nostru şi regiunea noastră".

"Aşteptăm cu mare emoţie sosirea Sfântului Părinte. Vizita sa preţioasă şi vizionară va întări valorile de pace, libertate, democraţie şi diplomaţie ale oraşului nostru şi ale comunităţii noastre, care au o vocaţie istorică pentru primirea şi dialogul între popoarele de culturi, limbi şi religii diferite", a mai spus Luigi Brugnaro.

Bienala de Artă de la Veneţia din 2024 se va desfăşura sub sloganul "Foreigners Everywhere" ("Străini peste tot") şi va fi deschisă între 20 aprilie şi 24 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.