Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc va vizita Cipru şi Grecia în perioada 2-6 decembrie

vaticannews
papa francisc

Papa Francisc va vizita insula mediteraneană Cipru şi apoi Grecia în perioada 2-6 decembrie, a anunţat vineri Vaticanul într-un comunicat, potrivit AFP.

Această călătorie apostolică, cea de-a 35-a a papei în străinătate de la alegerea sa în 2013, va fi marcată de o întoarcere în insula greacă Lesbos, emblematică pentru criza refugiaţilor, pe care o mai vizitase în 2016, potrivit Agerpres.

"Papa va merge în Cipru în perioada 2-4 decembrie şi va vizita Nicosia, apoi se va afla în Grecia între 4 şi 6 decembrie, unde va merge la Atena şi în insula Lesbos", a declarat directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Pontiful argentinian, care împlineşte 85 de ani în decembrie şi a suferit o intervenţie chirurgicală la colon în luna iulie, şi-a redus drastic călătoriile anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19. Anul acesta, papa Francisc a efectuat o vizită istorică în Irak şi a călătorit în Slovacia şi la Budapesta în luna septembrie.

La mijlocul lunii octombrie, o delegaţie a Vaticanului a vizitat tabăra de refugiaţi Mavrovouni de pe insula Lesbos pentru a planifica călătoria papei argentinian.

Operat de colectomie stângă în luna iulie, Papa a mărturisit în martie, la întoarcerea din călătoria în Irak, că se simte "mult mai obosit" decât în călătoriile sale anterioare, însă nu pare să vrea să reducă ritmul deplasărilor.

În octombrie, într-un interviu acordat agenţiei de presă argentiniene Telam, Papa a declarat că va efectua prima călătorie în Oceania în 2022, fără a preciza în ce ţară (ţări). El a evocat, de asemenea, vizite în Papua Noua Guinee şi în Timorul de Est, planificate iniţial pentru 2020, care au trebuit să fie amânate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.