Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa scoate banii: Vaticanul realizează teste COVID-19 gratuite pentru cei nevoiaşi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Vaticanul realizează teste gratuite de depistare a noului coronavirus şi distribuie vaccinul antigripal în mai multe puncte ambulatorii, care sunt instalate deja sub coloanele din piaţa Sfântul Petru din Roma, persoanelor nevoiaşe care trăiesc în centre sociale sau celor care trebuie să se întoarcă în ţările lor, relatează joi EFE.

Aceasta este una dintre iniţiativele anunţate joi de Vatican cu prilejul prezentării evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Săracilor, ce va fi marcată în data de 15 noiembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Centrul de tratament ambulator din piaţa Sfântul Petru, care există de mai mulţi ani pentru a-i trata pe cei săraci din capitala Italiei, efectuează 50 de teste pe zi, pe lângă administrarea vaccinului antigripal, a anunţat într-un comunicat preşedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Rino Fisichella.

Comunicatul precizează că a fost trimis un prim lot de "350.000 de măşti pentru cel puţin 15.000 de elevi din diferite şcoli de la periferia Romei, care vor uşura astfel cheltuielile familiilor sărace", datorită unei donaţii realizate de compania de asigurare Unipolsai.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

Au fost trimise parohiilor din capitala italiană şi 5.000 de pachete cu alimente pentru persoanele nevoiaşe, graţie unei colaborări cu supermarketul Elite şi cu fabrica de paste La Molisana, care a donat 2,5 tone de paste, ce vor fi donate mai multor familii şi asociaţii caritabile.

Fisichela a precizat că papa Francisc a subliniat în mesajul său că este necesar "să oferim un semn concret de asistentă şi sprijin unui număr tot mai mare de familii care se află în dificultate obiectivă", din cauza pandemiei.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență

Criza sanitară din acest an a obligat suspendarea unor acţiuni ale papei, precum prânzul organizat pentru 1.500 de persoane în aula Paul al VI-lea din Palatul Pontifical şi spitalul de campanie instalat în piaţă pentru vizite medicale.

Papa Francisc va celebra duminică o slujbă în faţa unui grup de doar 100 de persoane care îi reprezintă pe săracii din întreaga lume.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.