Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și-a serbat hramul în izolare: 'Toate le rânduiește Dumnezeu, iar noi trebuie să le luăm pe toate ca din mâna Lui'

www.amanet.ro
Iisus Înviere

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și-a serbat hramul: Învierea Domnului. În condițiile regulilor impuse de starea de urgență, au participat doar slujitorii sfântului locaș, în frunte cu Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru. Acesta a oficiat Sfânta Liturghie și a declarat că izolarea este necesară și că este important și pentru preoți să-și știe fiii duhovnicești sănătoși.

„Toate le rânduiește Dumnezeu, iar noi trebuie să le luăm pe toate ca din mâna lui Dumnezeu”, a declarat Părintele Arhimandrit. „Chiar dacă anul acesta Paraclisul și-a serbat hramul fără prezența credincioșilor, totuși comuniunea duhovnicească și euharistică dintre cler și credincioși am păstrat-o și o vom păstra”, a adăugat el, potrivit basilica.ro.

Citește și: Suedia dă Marea Lovitură în criza CORONAVIRUSULUI: au mers contra curentului și au câștigat

„Îndemnul nostru este de a sta în izolare acasă, pentru că noi, preoții, avem nevoie de credincioși sănătoși, nu bolnavi. Nu ca să-i pomenim la rugăciunile de sănătate, ci să-i pomenim la rugăciunile de liniște sufletească și ajutor”, a mai spus el.

Părintele i-a mai îndemnat pe oameni să comunice între ei: „Mulți se bucură și pentru un mesaj care li se dă, și pentru un telefon pe care îl primesc, pentru că izolarea are bucuriile și deficiențele ei”.

Iar din punct de vedere duhovnicesc, el le-a transmis credincioșilor ca fiecare „să fie o mironosiță care vestește celorlalți din familie bucuria învierii, bucuria lui Hristos și bucuria trăirii în Hristos”.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

„Să fim mult mai recunoscători față de Bunul Dumnezeu pentru darurile pe care le-am primit, ca sănătatea, ca darurile materiale pe care le-am obținut, și să ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să ne ocrotească și în continuare cu judecățile pe care le știe, cu mila Sa și cu ajutorul Lui”, a mai spus Părintele Arhimandrit.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost construit în 2011 pe amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului din Dealul Arsenalului. Lăcașul de cult are hramurile: Învierea Domnului, Icoana Maicii Domnului „Prodromița” și Sfântul Ioan Gură de Aur, adăpostind o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromița” adusă din Sfântul Munte Athos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.