Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradă în onoarea angajaţilor din sectoarele esenţiale care s-au remarcat în timpul pandemiei de coronavirus, organizată la New York

SAE Institute
New York City

Municipalitatea din New York va organiza pe 7 iulie o amplă paradă în onoarea angajaţilor din sectoarele esenţiale care s-au remarcat în timpul pandemiei de coronavirus, a anunţat luni primarul acestei metropole americane, Bill de Blasio, informează AFP.

În conformitate cu tradiţia newyorkeză, noua paradă, care va fi organizată cu public, va avea loc în extremitatea sudică a bulevardului Broadway din Manhattan, într-o zonă denumită Canyon of Heroes, potrivit agerpres.ro.

Defilarea va aduce un omagiu personalului medical, precum şi angajaţilor municipali, profesorilor, angajaţilor din regia transportului public (Metropolitan Transportation Authority - MTA), celor din băcănii şi supermarketuri şi angajaţilor serviciilor de livrări la domiciliu.

Scopul evenimentului este acela de a îi celebra pe "oamenii care ne-au ţinut în viaţă, care au permis acestui oraş să meargă înainte în pofida pandemiei", "pe eroii care sunt adeseori uitaţi", a declarat Bill de Blasio într-o conferinţă de presă.

Anunţul despre organizarea paradei a fost făcut într-o perioadă în care 64,8% dintre rezidenţii adulţi din New York au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar rata cazurilor pozitive a scăzut luni la 0,59% (valoarea medie din ultimele şapte zile), stabilind un record de la debutul înregistrării acestui parametru.

De la începutul pandemiei de coronavirus, oraşul New York a raportat peste 33.000 de decese asociate maladiei COVID-19.

"Anul pe care l-am traversat a marcat cea mai mare criză din istoria oraşului New York. Am fost puşi la pământ, dar ne-am ridicat, iar acest lucru trebuie să fie sărbătorit", a adăugat primarul newyorkez.

Prima paradă de acest tip organizată la New York datează din anul 1886, cu ocazia inaugurării Statuii Libertăţii.

În epocă, când defilarea a trecut prin cartierul finanţelor newyorkeze, Wall Street, operatorii de bursă au aruncat de la ferestre bucăţi de hârtie pe care erau scrise preţurile acţiunilor.

Ceea ce semăna cu o ploaie de confetti a devenit apoi o tradiţie pentru paradele următoare, care au onorat şefi de guverne, lideri religioşi, conducători militari, sportivi şi celebrităţi din diverse domenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.