Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord și-a scos noaptea soldații la paradă militară: Unele surse susțin că s-au folosit arme nucleare

KGNA
racheta hipersonica Coreea de Nord

Coreea de Nord a organizat o paradă militară pe timp de noapte, anunță o sursă militară din Coreea de Sud, potrivit Reuters, anunță mediafax.

Coreea de Nord a organizat luni o paradă militară nocturnă pentru a marca aniversarea înființării armatei sale, a declarat o sursă militară sud-coreeană. Este o demonstrație în care este posibil să fi fost incluse cele mai recente arme ale țării, inclusiv arme nucleare.

Mii de soldați se antrenează de săptămâni întregi, au arătat imaginile din satelit, iar parada are loc după ce Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor sale balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată din 2017.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a scris că parada din Coreea de Nord s-a desfășurat după apusul soarelui, citând surse militare anonime. Se crede că evenimentul ar include unele dintre cele mai noi rachete ale Nordului, inclusiv cea mai mare rachetă intercontinentală Hwasong-17, care a fost testată pentru prima dată luna trecută.

Ultimele trei parade militare din Coreea de Nord au avut loc după lăsarea întunericului, iar mass-media de stat nu a relatat despre evenimente decât a doua zi. Presa de stat nu a raportat nicio paradă militară până luni seară, deși agențiile de presă au descris o serie de alte evenimente comemorative care au marcat cea de-a 90-a aniversare a fondării Armatei Revoluționare Populare Coreene.

Mass-media de stat nord-coreeană a anunțat duminică cum țara a dobândit o „putere invincibilă pe care lumea nu o poate ignora și pe care nimeni nu o poate atinge" sub conducerea liderului Kim Jong Un, o referire aparentă la armele sale nucleare.

Cel puțin 12 obiecte luminate au fost observate luni, în jurul orei 21:30 (12.30 GMT), deasupra centrului Pyongyangului, a relatat NK News, cu sediul la Seul, precizând că ar putea fi vorba de drone sau alte aeronave.

Piața principală Kim Il Sung din Pyongyang a fost puternic luminată, iar mulți oameni au fost văzuți îndreptându-se spre zonă, a relatat site-ul NK News.

Coreea de Nord folosește adesea paradele pentru a dezvălui noi arme. Cele mai recente parade au inclus Hwasong-17, precum și noi rachete hipersonice și rachete lansate de pe submarine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.