Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradox - Austriacul care conduce Academia Internațională Anticorupție, suspect de fapte de corupție

Thomas Stelzer

Diplomatul austriac Thomas Stelzer, care conduce Academia Internaţională Anticorupţie (IACA), o organizaţie internaţională impulsionată de ONU, a fost suspendat din funcţie în urma unor suspiciuni de corupţie, relatează agenţia EFE și Agerpres.

Respectiva instituţie a emis vineri un comunicat în care menţionează că a fost înştiinţată de Austria asupra primirii unor denunţuri anonime împotriva lui Stelzer privind o presupusă deturnare de fonduri ale acestei instituţii, iar justiţia austriacă examinează în prezent deschiderea unei investigaţii penale.

Prin urmare, consiliul director al IACA, organizaţie ce-şi are sediul în localitatea austriacă Laxenburg, la circa 30 de kilometri de Viena, a decis suspendarea lui Thomas Stelzer din funcţie. Acesta din urmă s-a apărat în faţa acuzaţiilor şi a declarat că a renunţat la imunitatea diplomatică pentru a nu întârzia desfăşurarea anchetei.

Academia Internaţională Anticorupţie, creată la iniţiativa Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), Interpolului, Austriei şi Biroului European Anti-Fraudă (OLAF), are ca obiect de activitate formarea specialiştilor din întreaga lume în activităţi de combatere a corupţiei şi cooperarea în acest domeniu. Până în prezent 76 de state au aderat la tratatul fondator al IACA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.