Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradox românesc: Populația vrea să se vaccineze, dar nu există cadre medicale care să administreze serul, deși câștigul ajunge la 15.000 de lei lunar

Administraţia Prezidenţială
iohannis vaccinare

Autorităţile din Prahova anunţă că aproximativ 25 de centre de vaccinare din judeţ "nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical", iar în aceste condiţii vaccinarea populaţiei ar putea fi întârziată în 20 de localităţi. În acest context, Prefectura face apel la personalul medical să se implice în campania de vaccinare, anunţând că "un medic poate câştiga în campania de vaccinare anti Covid-19 circa 15.000 lei lunar".

"În judeţul Prahova se caută personal medical de specialitate, care să asigure buna desfăşurare a procesului de vaccinare anti COVID-19. Implicarea în campania de vaccinare poate suplimenta veniturile persoanelor calificate să desfăşoare activităţi medicale cu sume considerabile. Un medic poate câştiga în campania de vaccinare anti Covid-19 circa 15.000 lei lunar, sume asigurate de la bugetul de stat”, transmite, marţi, Prefectura Prahova printr-un comunicat de presă.

Citește și: Marcel Ciolacu a pus ochii pe Constituție: ‘Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției’

Astfel, în document se arată că aproximativ 25 de centre de vaccinare nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical, iar în 20 de localităţi, imunizarea populaţiei ar putea fi întârziată.

Conform sursei citate, în baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităţilor în care vor funcţiona centrele de vaccinare vor plăti 90 de lei / oră pentru medici, 45 de lei /oră pentru asistenţi şi 20 de lei /oră pentru registratori.

Citește și: Palmă dură primită de România de la CEDO

"Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul judeţului Prahova, motiv pentru care implicarea tuturor este foarte importantă pentru a putea deschide noi centre de vaccinare. Este motivul pentru care facem apel public către toţi medicii în a se alătura campaniei de vaccinare şi în lupta anti Covid-19”, precizează Prefectura.

În judeţul Prahova, au fost amenajate şi urmează să fie operaţionalizate centre de vaccinare în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlaţi, Vălenii de Munte şi în comunele: Ariceştii Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeştii de Pădure, Floreşti, Măneciu, Păuleşti, Puchenii Mari, Târgşoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei.

Citește și: Se deschid noi centre de vaccinare! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.