Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradox sau MINCIUNI? Marea Britanie APROBĂ noi vaccinuri pentru TULPINILE COVID-19, deși medicii dau asigurări că cele existente sunt eficiente

COVAX
vaccin coronavirus

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a declarat joi că guvernul preconizează să "accelereze" procedurile pentru a aproba viitoarele vaccinuri care vor combate noile variante ale coronavirusului, relatează EFE.

La vizitarea unui laborator din Glasgow (Scoţia), Hancock a declarat că Ministerul va adopta "o abordare accelerată în vederea aprobării în siguranţă a viitoarelor vaccinuri care să funcţioneze împotriva variantelor" de SARS-CoV-2, conform Agerpres.

Citește și: OPERAȚIUNE MONSTRU: mascații au descins în SPITALE și cabinele medicale din 17 județe și București

Hancock a remarcat că "programul naţional de vaccinare a fost în mod clar o poveste de succes în Marea Britanie", unde au fost deja vaccinate peste 20 de milioane de persoane cu prima doză.

"Faptul că am putut dezvolta atât de repede vaccinuri este datorită abordării riguroase, dar şi flexibile, a MHRA (organismul britanic de reglementare a medicamentelor), care a studiat cât mai repede posibil securitatea şi eficacitatea vaccinurilor", a spus ministrul sănătăţii.

El s-a declarat încântat că acest organism va adopta aceeaşi abordare şi pentru "aprobarea de vaccinuri ce ar putea funcţiona împotriva noilor variante".

La rândul ei, consiliera delegată a MHRA, June Raine, a declarat că nu există evidenţe care să arate că actualele seruri nu sunt eficiente împotriva noilor tulpini.

Raine, care a participat la o conferinţă de presă alături de Hancock, a subliniat preocupă din "apariţia noilor variante - cea din Kent, Africa de Sud şi Brazilia - mai contagioase astfel încât experţii sunt pregătiţi să efectueze, când va fi necesar, actualizări pentru a se asigura că vaccinurile administrate populaţiei sunt total eficiente".

"Obiectivul nostru este de a ne asigura că modificările efectuate asupra viitoarelor vaccinuri pot fi disponibile într-un interval de timp cât mai scurt posibil, dar fără să afecteze securitatea, calitatea şi eficienţa lor", a explicat June Raine.

Responsabila MHRA a ţinut totuşi să reitereze că nu s-au găsit "evidenţe" care să ateste că actualele seruri utilizate în ţară "sunt lipsite semnificativ de eficienţă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.