Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paralizat complet în urma unui accident rutier, un tânăr face primii pași ajutat de aparate

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala

Adrian, în vârstă de 23 de ani, pasager într-o mașină implicată într-un accident rutier, a suferit o fractură a coloanei vertebrale cervicale. A fost operat, însă diagnosticul este crunt: tetrapareză spastică. După externare, nu reușea să stea singur nici măcar la marginea patului.

La mijlocul lunii martie, s-a internat pentru recuperare medicală. În astfel de cazuri, sunt necesare proceduri recomandate de medic și aplicate de personal de specialitate. Nu sunt suficiente îngrijirile la domiciliu.

Prin kinetoterapie și fizioterapie, este posibilă recăpătarea controlului, fie și parțial, asupra membrelor, iar pacientul învață, treptat, să-și mențină din nou echilibrul cel puțin pentru poziția așezat, așa încât să se poată descurca folosin un scaun rulant sau un scuter electric special.

Pentru a putea manevra aceste echipamente, este nevoie de căpătarea și menținerea tonusului muscular, deosebit de afectat în urma lunilor de lipsă de activitate de la producerea accidentului.

content-image

După numai două săptămâni, de la internarea în Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, Ilfov, Adrian reușește să-și controleze mâinile și piciorul drept, are o rezistență mai bună la efort și, ceea ce dă mari speranțe tânărului, a reușit să facă primii pași cu ajutorul dispozitivelor de susținere.

Spitalul Sfântul Sava are cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală. În prezent, în acest centru de excelență se recuperează medical mai mulți tineri, victime ale unor accidente grave de circulație sau de altă natură, care au cauzat traumatisme grave ale coloanei.

content-image

Echipamentele performante, inovative, ale Spitalului Sfântul Sava, cele mai multe aflate doar în dotarea acestui centru de recuperare medicală și aduse în premieră în țara noastră, împreună cu experiența și profesionalismul personalului, fac posibil imposibilul. Numeroase cazuri considerate fără speranță, sunt transformate aici în pacienți externați pe propriile picioare.

La Spitalul Sfântul Sava se fac internări pentru recuperare medicală de orice natură – după accidente vascular – cerebrale (AVC), după traumatisme cerebrale și vertebrale, fracturi, orice tip de intervenție chirurgicală.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.