Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paramedicii de la SMURD Hunedoara au cărat, un kilometru, cu targa prin hârtoape, o muribundă: Autospeciala nu a putut intra pe drumul impracticabil

O femeie de 66 de ani, din comuna Ribița, județul Hunedoara, cu insuficiență respiratorie, a fost transportată cu targa, joi, pe o distanță de peste un kilometru, până la ambulanță, deoarece drumul, afectat de ploi, era impracticabil pentru autoutilitară.

Rudele femeii de 66 de ani, cu insuficiență respiratorie, din comuna Ribița, au sunat, joi, la 112, solicitând ajutor.

Ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara au încercat să ajungă la locuința femeii, însă, salvatorii au fost nevoiți să meargă pe jos aproximativ o jumătate de oră, pentru a ajunge la casa pensionarei.

"S-a intervenit acolo, la o solicitare venită prin 112, o femeie de 66 de ani avea nevoie de ajutor, era în insuficiență respiratorie. Ne-am deplasat cu două echipaje de la Stația Brad, un echipaj de prim-ajutor și încă unul de spirijin, de primă intervenție. Dintr-un punct, drumul a devenit impracticabil, colegii au trebuit să parcurgă aproximativ o jumătate de oră pe jos, până la casa în care locuia femeia. Este un drum comunal. A fost preluată pacienta de colegii mei, au transportat-o cu ajutorul unei tărgi până la ambulanță și dusă la spital pentru investigații. Nu a pus probleme deosebite de sănătate, a fost tot timpul conștientă", a declarat, Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Unul dintre localnici a fost revoltat de această situație și a postat pe facebook imagini cu mașina pompierilor, care nu a putut să ajungă până la locuința bătrânei.

"Pompierii SMURD Brad, abandonaţi în comuna Ribiţa, sat Dumbrava de Jos, nu pot să-şi exercite intervenţia pentru oamenii bolnavi şi necăjiţi, pe drumuri (adevărate tranşee), pe care nu mai există piatră, iar utilajele s-au evaporat toate. Mulţumim Primăriei Ribiţa”, a scris Flavius Faur, pe pagina sa de facebook.

Printre cei care au comentat la postarea sa a fost chiar primarul din localitate, Ioan Faur.

"Drumul respectiv care face legătura între Dumbrava de Jos și satul Ribicioara este un drum vicinal de pământ. În momentul intervenției în zilele respective a plouat ceea ce a dus la deteriorarea drumului. Până în acel moment drumul a fost bun, fiind întreținut în fiecare an de către primărie, lucru ce poate fi confirmat de cetățenii care locuiesc în cele doua sate. Nu îi acuzăm pe cei care au efectuat intervenția, dimpotrivă le mulțumim că au reparat avaria respectivă. În zilele trecute și până astăzi, dinj cauza înghețului și ploilor nu am putut să reparăm drumul, urmează să intervenim urgent în momentul în care timpul ne permite. Ne cerem scuze familiei afectate de această problemă, precum și pompierilor SMURD care au intervenit. Mulțumim celor de bună credință", a scris edilul pe rețeaua de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.