Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General anchetează închisorile CIA din România

parchet-general

Parchetul de pe lângă ÎCCJ, secţia de urmărire penală şi criminalistică, instrumentează un dosar cu privire la existenţa unor închisori CIA pe teritoriul României.  Informaţia a fost confirmată de procurorul general al României, Tiberiu Niţu.

În România ar fi existat cel puţin o închisoare CIA, care apare în raportul despre tortura aplicată deţinuţilor, prezentat recent în faţa Congresului SUA.

De-a lungul timpului, atât preşedintele Iliescu, cât şi preşedintele Băsescu au negat că CIA ar fi avut închisori pe teritoriul României. O comisie a Parlamentului a confirmat, în 2006, în urma unei anchete, că România nu a găzduit activităţi CIA. Chiar şi după apariţia raportului despre torturile CIA, în care România era menţionată, politicienii au continuat să nege implicarea ţării noastre.

Prim-ministrul a spus, într-o declaraţie pentru Bloomberg, că nu are nicio informaţie în ceea ce priveşte tehnicile de interogare folosite în închisorile secrete ale agenţiei americane de spionaj. "Există investigaţii efectuate de biroul procurorului general, pot să va asigur doar, din punctul de vedere al Guvernului, vom fi complet transparenţi şi va vom furniza toate informaţiile pe care le-am putea avea", a mai spus Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.