Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul cere arestarea pentru 30 de zile a elevului cuțitar din București: tânărul a fost interesat anterior atacului ce pedeapsă primește

breaking news ultima ora

Parchetul cere arestarea elevului care a atacat o profesoară din București cu un cuțit, se arată într-un comunicat.

Tânărul și-ar fi planificat tot atacul. El se interesa ce pedeapsă putea să primească în cazul în care atacă cu un cuțit.

"La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară. Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard", spun procurorii.

Parchetul precizează că elevul a purtat şi folosit un cuţit într-o instituţie de învăţământ, iar prin violenţele exercitate asupra profesoarei în faţa colegilor de clasă a tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând sentimente de teamă, indignare şi insecuritate.

Elevul este deja reținut pentru 24 de ore

Elevul de la Colegiul Național Ion Creangă a fost reținut de polițiștii din Capitală pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de omor după ce a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză.

Profilul elevului

Apropiații îl descriu drept un băiat „retras”, iar în fața anchetatorilor ar fi declarat că a simțit nevoia inexplicabilă să omoare; tot acestora le-a destăinuit faptul că ar fi suferit de depresie (mai multe aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.