Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul danez vrea închisoare pe viaţă pentru Madsen, judecat pentru uciderea jurnalistei suedeze Kim Wall

ciocanel judecator

Parchetul danez a cerut luni pedeapsa cu închisoarea pe viaţă împotriva lui Peter Madsen, judecat de uciderea ”cu bestialitate” în august 2017, la bordul submarinului său, a jurnalistei suedeze Kim Wall, al cărei corp dezmembrat şi mutilat a fost găsit în mare, scrie AFP.

Verdictul ar putea să fie prezentat miercuri, în acest proces unic în analele judiciare daneze, din cauza scenei crimei - un submarin - şi a personalităţii protegoniştilor - un inventator autodidact celebru în ţara sa, creator de rachete şi submersibile şi o tânără jurnalistă în vârstă de 30 de ani venită să-l intervieveze.

Rechizitoriul parchetului şi pledoaria apărării au încheiat luni cele 11 zile de audieri care au ridicat vălul de pe fantasmele întunecate ale acuzatului, pline de sex violent, femei strangulate sau decapitate.

Un ”pervers polimorf” care prezintă ”un risc crescut” de recidivă, "Peter Madsen credea că realizează crima perfectă” făcând să dispară corpul victimei sale decupat şi aruncat în Golful Køge, în apropiere de Copenhaga, a declarat procurorul Jakob Buch-Jepsen.

Probele materiale sunt contestate de către apărare, însă magistratul le-a cerut membrilor curţii - o judecătoare şi doi juraţi - să se încredinţeze ”simţului lor comun” şi să-l condamne pe Peter Madsen de crimă, abuzuri sexuale agravante şi aducere atingere integrităţii unui cadavru.

Acuzarea s-a bazat pe autopsie, pe constatările tehnice cu privire la submarin şi conţinutul computerului lui Peter Madsen pentru a reconstitui scenariul criminal.

Apărarea a denunţat scăpări ale acuzării.

”Parchetul ne-a povestit o poveste frumoasă (...). Dar este o poveste goală de fapte”, a tunat luni avocatul lui Madsen, Betina Hald Engmark, cerând achitarea de crimă şi abuzuri sexuale, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.