Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul de pe lângă ICCJ trimite în judecată doi evazioniști

PICCJ
 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus, trimiterea în judecată a inculpaţilor:

  • PRĂJICĂ CĂTĂLIN - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani;

  • NĂSĂLEAN IOAN - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit de către procurori s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Prăjică Cătălin, în perioada septembrie – noiembrie 2012, comportându-se ca un administrator de fapt al S.C. DST S.R.L. Hunedoara, iar în perioada noiembrie 2012 - martie 2013, împreună cu inculpatul Năsălean Ioan, a importat carne şi produse din carne de la firma V Plus KKFT din Ungaria, fără a declara organelor fiscale activităţile comerciale susmenţionate, respectiv fără a depune la aceste organe declaraţiile privind achiziţiile intracomunitare de bunuri şi respectiv pe cele privind impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat se cifrează la valoarea de 364.000 lei. Totodată, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, inculpatul Prăjică Cătălin a folosit veniturile obţinute din infracţiunea de evaziune fiscală săvârşită cu ocazia nedeclarării organelor fiscale a cantităţilor de carne importată de la firma V Plus KKFT din Ungaria, „creditând” cu suma de 155.530 lei societatea comercială S.C. CT S.R.L. Hunedoara, în vederea creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei sumelor respective.

De asemenea, în perioadele mai 2013, 19 – 21 iulie 2013 şi 27 – 28 iulie 2013, inculpatul Prăjică Cătălin a realizat venituri din operaţiuni comerciale interne, în calitate de administrator împuternicit al S.C. CT S.R.L. Hunedoara, fără a le înregistra în contabilitate, prejudiciind, astfel, bugetul de stat cu suma de 8.710 lei.

Inculpatul Năsălean Ioan, în calitate de administrator al S.C. DST S.R.L. Hunedoara, nu a raportat organelor fiscale importurile de carne realizate de la firma V Plus KKFT din Ungaria, în perioada septembrie 2012 – noiembrie 2012, de către inculpatul Prăjică Cătălin, deşi avea cunoştinţă despre aceste importuri. Inculpatul Năsălean Ioan, în perioada noiembrie 2012 – martie 2013, a realizat prin intermediul aceleiaşi societăţi comerciale, împreună cu inculpatul Prăjică Cătălin, importuri de carne de la aceeaşi firmă din Ungaria, operaţiuni comerciale pe care nu le-a raportat organelor fiscale.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator, precum şi poprirea sumelor de bani deţinute de către inculpaţi la mai multe unităţi bancare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Hunedoara.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.