Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul din Paris a deschis o anchetă referitoare la un val de mesaje rasiste adresate unor jucători ai naţionalei Franţei

Franța

Parchetul din Paris a anunţat marţi că a deschis pe 30 iunie o anchetă referitoare la un val de mesaje rasiste pe Twitter adresate unor fotbalişti ai echipei naţionale după ce aceasta a fost eliminată de la EURO 2020, transmite AFP.

Ancheta a fost deschisă mai ales pentru "insulte cu caracter rasist în spaţiul public", la două zile după meciul pierdut de Franţa împotriva Elveţiei, a indicat parchetul. Procedura a fost iniţiată după semnalarea unor mesaje de ură pe Twitter, potrivit unei surse apropiate de dosar, potrivit agerpres.ro.

În optimile de finală ale EURO 2020, Franţa a fost învinsă de Elveţia la lovituri de departajare pe Arena Naţională din Bucureşti.

Preşedintele Consiliului Executiv din Martinica (Antilele Franceze), Serge Letchimy, i-a scris pe 30 iunie ministrului Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, pentru a condamna "afirmaţii injurioase, rasiste împotriva fotbalistului Kylian Mbappe", într-un e-mail dezvăluit de televiziunea publică Martinique 1ere.

Letchimy se referea în primul rând la un tweet, devenit viral, care îi adresa insulte greu de reprodus atacantului lui PSG, a cărui lovitură de departajare ratată în meciul cu Elveţia a dus la eliminarea Franţei.

În paralel, asociaţia SOS Racisme a depus plângere împotriva acestor fapte, pentru a se constitui parte civilă în cazul unui proces.

Duminică, suporteri ai lui PSG au afişat în faţa stadionului clubului, Parc des Princes, în semn de sprijin pentru atacantul vedetă al echipei, un banner pe care scria: "Rasism, linşaj mediatic: susţinere pentru K.M".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.