Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General, achiziţie de peste 10 milioane de euro. Un singur ofertant: O asociere de firme cu legături în politică şi servicii

facebook.com
Parchetul General

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a atribuit în data de 7 aprilie 2020 un contract cu o valoare finală de 52.522.947 lei (cu TVA) pentru realizarea unui sistem IT de management al audierilor către asocierea formată din firmele: S&T Romania ( lider de asociere) și Trencadis Corp ( asociat) și subcontractori Bithat Solutions și Video Technic Systems.

Potrivit HotNews.ro, contractul, finanțat din fonduri UE a fost lansat în licitație deschisă în luna august a anului trecut, dar în mod ciudat la procedură nu a fost primită decât o singură ofertă - cea a asocierii de firme enumerate mai sus, asociere care a și câștigat în final acest contract.

Trencadis Corp este controlată de Radu Negulescu, unul dintre tinerii care au lucrat la campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2014 în urma cărora a câștigat Klaus Iohannis. După acest moment, firma a avut o ascensiune rapidă, ajungând în topul firmelor cu cea mai rapidă creștere a afacerilor Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, loc deținut anterior de Teamnet, notează sursa citată.

Acționarii firmei Trencadis Corp sunt: Alexander N. Capital Management SRL (deținută de Radu Negulescu), Mihaela Maria Moldovan și Carlo Robert Burci (fiul lui Cristian Burci, patronul grupului media Adevărul Holding).

S&T România este unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală. A câștigat multe contracte IT în parteneriat cu Teamnet, grupul fondat de Sebastian Ghiță, dezvoltând multe proiecte pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Actionarii S&T Romania SRL la data de 21.04.2015 erau: Computer Betting Company GMBH (Austria) - 87,6909%; S&T AG (Austria) - 1,01%; Quality Business Solutions SRL (Bucuresti) - 11,2991%; Quality Business Solutions SRL, aceeasi firma care este actionar la S&T Romania, avea ca unic actionar la data de 1.04.2015 pe Nicolae Dumitru-Octavian.

Potrivit Rise Project, "afaceristul roman Nicolae Dumitru-Octavian este un important jucator pe piata romaneasca de telecomunicatii, fiind partener, printre altii, cu Nicolae Badea (Computerland) si Tiberiu Urdareanu, patronul UTI Grup. In 2005, sotia lui Nicolau a vandut participatia in firma 2K Telecom catre afaceristul Sebastian Ghita. Firmele lui Octavian Dumitru Nicolau au castigat contracte importante de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), in timp ce sotia directorului acestui serviciu era angajata familiei Nicolau".

Presa a relatat in nenumarate cazuri ca pana in anul 2012 Camelia Opris, sotia generalului STS, Marcel Opris, a fost salariata firmei de consultanta a lui Octavian Nicolau, la firma OMNIVISION CONSULTANTA SRL. Informatia ca sotia lui Marcel Opris a fost angajata la Omnivision Consultanta SRL apare in declaratiile de avere din anii 2009, 2010 si 2011 ale generalului STS, Marcel Opris. Incepand cu declaratia de avere din anul 2012, informatia nu se mai regaseste.

Potrivit ZF, în 2018, compania de origine austriacă S&T AG a redevenit unicul acţionar în cadrul S&T România, după ce şi-a răscumpărat 30% din acţiunile deţinute de Quality Business Solutions SRL (QBS) la filiala din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.