Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General, anchetă la Penitenciarul din Giurgiu. Anunțul șefului ANP

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), comisar şef Marius Vulpe, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Parchetul va efectua o anchetă la Penitenciarul din Giurgiu. 

Şeful Penitenciarelor, Marius Vulpe, a precizat că a avut o sesizare venită din partea Ministerului Justiţiei privind eventuale nereguli la Penitenciarul din Giurgiu. 

'Am făcut o minimă verificare. Un angajat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a fost la faţa locului. El ne-a comunicat că cele verificate exced puterii de anchetă şi verificare a ANP. Atunci am luat hotărârea să sesizăm Parchetul, care poate face anchete mai ample', a declarat Marius Vulpe. 

El a spus că procurorii vor stabili dacă demersurile întreprinse de oamenii legii pentru stingerea conflictelor din penitenciare au fost corecte sau nu. 

'E vorba şi de deţinuţi care au fost transferaţi de acolo, e vorba şi de o intervenţie în forţă în urma revoltei deţinuţilor. Vom vedea cum evoluează ancheta şi ce măsuri vom lua', a mai spus Marius Vulpe. 

Directorul ANP a adăugat că în urma revoltelor din 15 penitenciare, din luna iulie, mai mulţi deţinuţi s-au plâns de intervenţia în forţă a forţelor de ordine. Alţii au reclamat că au fost mutaţi la alte unităţi de detenţie din ţară. 

Ca urmare a protestelor, patru deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Giurgiu acuză acum că au fost "bătuţi cu bestialitate" pentru instigare la revoltă. Deşi ei au prezentat şi certificate medico-legale, conducerea penitenciarului neagă acuzaţiile aduse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.