Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General anunţă finalizarea unui nou dosar: Trafic de influenţă la ISU şi la Poliţie

Universul Juridic
Parchetul General

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru trafic de influenţă, după ce ar fi pretins şi primit bani de la o persoană, susţinând că va interveni la şefii Poliţiei Capitalei şi ai Poliţiei Judeţene Mehedinţi, pentru transferul acesteia de la Brigada Rutieră Bucureşti la IPJ Mehedinţi. Anterior, el ar fi pretins şi primit bani de la o altă persoană, pentru a interveni la conducerea unei unităţi militare şi a ISU Mehedinţi pentru transferul acesteia la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi, respectiv ISU. Inculpatul pretindea, când suna la instituţiile menţionate, că este un fost ministru sau un anumit chestor de poliţie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii în concurs real şi în stare de recidivă a două infracţiuni de trafic de influenţă, prevăzute de art. 291 alin. 1 din Codul penal, una dintre ele în formă continuată (2 acte materiale), ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal şi cu aplicarea art. 41 din Codul penal.

"În fapt, în perioada mai – august 2020, inculpatul a pretins în mod direct şi pentru sine suma de 1.100 de euro, iar la data de 25.08.2020 a primit pentru sine, prin intermediar, suma de 1.100 de euro de la o persoană, lăsând-o pe această persoană să creadă că are influenţă asupra directorului general al D.G.P.M.B. şi asupra inspectorului şef şi inspectorului şef adjunct al I.P.J. Mehedinţi, promiţând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea realizării unui transfer de la Brigada Rutieră Bucureşti din cadrul D.G.P.M.B. la I.P.J. Mehedinţi", au arătat procurorii.

Inculpatul a fost prins în flagrant când i-au fost remişi banii.

"Totodată, în toamna anului 2018 a pretins în mod direct şi pentru sine suma de 5.000 de lei, iar în luna ianuarie 2019 a primit suma de 5.000 de lei de la o altă persoană, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra comandantului unei unităţi militare din Timişoara şi asupra comandantului Centrului Militar Judeţean Mehedinţi, promiţând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcţionari publici să îndeplinească acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea transferării sale la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi. În perioada sfârşitul anului 2019 – iunie 2020, a pretins şi a primit suma de 1.100 lei şi un telefon mobil marca Samsung S9+ în mod direct şi pentru sine, de la aceeaşi persoană, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra comandatului unităţii militare din Timişoara şi asupra inspectorului şef al I.S.U. Mehedinţi, promiţând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcţionari publici să îndeplinească acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea transferării sale în cadrul M.A.I. – I.S.U. Mehedinţi", a mai transmis PICCJ.

Conform sursei citate, pentru a întări convingerea celor două persoane în privinţa influenţei pe care o are, inculpatul a apelat telefonic instituţiile implicate în efectuarea transferurilor şi, afirmând în diverse convorbiri că este un fost ministru, un anumit chestor de poliţie, comisar şef, judecător, solicita primirea în audienţă a celor două persoane interesate de transfer. Ulterior, el le indica acestor persoane să precizeze că vin din partea celui a cărui identitate o folosise.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Mehedinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.