Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General, măsuri administrative după desființarea SIIJ

facebook.com
Parchetul General

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a transmis, luni, care sunt măsurile administrative privind desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Astfel, potrivit PÎCCJ, de luni, 14 martie, cauzele penale care privesc judecători și procurori sunt de competența parchetelor de pe lângă curțile de apel pentru judecătorii și procurorii care funcționează la nivelul judecătoriilor și tribunalelor și a parchetelor de pe lângă aceste instanțe.

Are competență Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru judecătorii și procurorii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorii și procurorii care funcționează la nivelul curților de apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție sau la parchetele de pe lângă aceste instanțe.

„Având în vedere aceste precizări, rugăm persoanele care formulează plângeri/ denunțuri penale, ce vizează judecători sau procurori, să le adreseze organelor competente, fosta Secție pentru investigarea infracțiunilor din justiție nemaiavând posibilitatea de a înregistra noi sesizări. Adresa de email asociată SIIJ va fi dezafectată, plângerile, denunțurile și corespondența cauzelor de competența Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție urmând a fi transmise pe adresa sesizare@mpublic.ro”, informează, luni, PÎCCJ.

CCR a respins, miercurea trecută, cele două sesizări făcute de USR și AUR la legea pentru desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Deciziile au fost luarte cu unanimitate de voturi. Astfel, vineri, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.