Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul japonez l-a inculpat pe autorul prezumtiv al incendierii voluntare a unui studio de animaţie la Kyoto

Japan Justice
justice Japonia

Parchetul japonez l-a inculpat pe autorul prezumtiv al incendierii voluntare a unui studio de animaţie la Kyoto (vest) în iulie 2019, incendiu ce a făcut 36 de morţi şi 33 de răniţi, a informat miercuri presa locală, citată de France Presse, potrivit Agerpres.

Shinji Aoba, în vârstă de 42 de ani, a fost acuzat de crimă, tentativă de omor şi incendiere voluntară, potrivit mai multor media.

Suferind el însuşi de arsuri grave în incendiu, Aoba a trebuit să fie spitalizat şi arestarea sa oficială de către poliţie a avut loc abia în luna mai.

El ar fi recunoscut la momentul arestării faptele de care este acuzat, explicând poliţiştilor că dorea "să poată ucide o mulţime de oameni folosind benzină", a raportat atunci presa japoneză.

Mobilul acestui gest rămâne neclar. Acuzatul nu avea nicio legătură cunoscută cu studioul Kyoto Animation (poreclit "KyoAni"), dar el a fost acuzat că a furat o idee pentru un scenariu, potrivit presei.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Potrivit mai multor martori, el a pătruns în clădirea studioului, vărsând benzină înainte de a da foc, strigând "O să muriţi".

Suferind de o boală psihică, el a primit deja o pedeapsă de peste trei ani de închisoare pentru că a comis un furt într-un magazin în 2012, potrivit mass-media.

Cu toate acestea, după efectuarea unei evaluări psihiatrice, procurorii au ajuns la concluzia că el este "apt mintal" să răspundă pentru crimele de care este acuzat, a informat canalul de televiziune publică NHK.

Tragedia de la KyoAni a avut un impact uriaş în Japonia şi în străinătate.

Fondat în 1981, acest renumit studio a produs benzi desenate manga, dintre care "Munto", "Lucky Star", "Melancolia lui Haruhi Suzumiya" sau "K-ON!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.