Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parcul Naţional Biebrza din Polonia LOVIT de un incendiu de vegetaţie care continuă să se extindă

Romania TV
incendiu vegetatie

Un incendiu de vegetaţie, care a izbucnit duminică în Parcul Naţional Biebrza din Polonia, continuă să se extindă în mai multe direcţii în zonă, au anunţat autorităţile parcului miercuri, când este marcată Ziua Internaţională a Pământului, relatează dpa, citată de Agerpres.

Până în prezent, în jur de 4.000 de hectare au fost afectate de incendiu, au afirmat oficialii pe baza imaginilor luate cu ajutorul dronelor şi din satelit. Parcul este cel mai mare din Polonia.

Parcul naţional, situat în nord-estul ţării, protejează văile inundabile ale râului Biebrza şi găzduieşte o serie de specii rare, inclusiv elani, precum şi păsări de apă şi mlaştină.

Citește și: În premieră, Nelu Tătaru anunță CÂND începe școala: Cum trebuie să fie echipați profesorii și elevii

Foto: (c) ARTUR RESZKO/EPA


În zona afectată accesul este dificil, ceea ce complică eforturile de stingere a incendiilor. Din cauza solurilor cu turbă şi a secetei care afectează parcul, focul stins la suprafaţă poate continua să ardă timp de zile sau săptămâni în sol şi poate fi ulterior răspândit de vânt.

În Polonia nu se aşteaptă precipitaţii în următoarele zile, a anunţat Institutul naţional de meteorologie IMGW-PIB. Ţara a cunoscut o iarnă extrem de uscată, fără un strat de zăpadă în marea majoritate a teritoriului său.

În parcul naţional au loc incendii aproape în fiecare an, însă de obicei pe o scară mult mai mică. Multe dintre ele sunt provocate neintenţionat de fermierii care ard iarba, activitate ilegală în Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.