Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parcul Naţional Nyungwe, primul sit din Rwanda înscris în patrimoniul mondial UNESCO

rdb.rw
Parc National Nyungwe

Parcul Naţional Nyungwe, primul sit din Rwanda înscris în patrimoniul mondial UNESCO

Rwanda a salutat marţi înscrierea Parcului Naţional Nyungwe pe lista patrimoniului mondial UNESCO, fiind primul sit din această ţară care obţine un astfel de statut, transmite agenţia Xinhua, conform Agerpres.

Anunţul a fost făcut în timpul unei reuniuni a Comitetului Patrimoniului Mondial al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) aflată în curs de desfăşurare în capitala Arabiei Saudite, Riad.

"Aceasta este o desemnare semnificativă care va consolida eforturile continue de conservare ale Rwandei", a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului rwandez, Yolande Makolo, pe reţeaua X (fostă Twitter).

Reprezentantul guvernului la reuniune, Jean Damascene Bizimana, ministrul rwandez al Unităţii Naţionale şi Angajamentului Civic, a declarat că acest statut va creşte popularitatea parcului la nivel mondial, va stimula vizitele turistice şi va îmbunătăţi activităţile de cercetare în zonă.

"Această înscriere nu este doar o contribuţie la conservarea patrimoniului natural din Rwanda, ci are şi o importanţă deosebită pentru poporul rwandez, fiind primul sit înscris pe această listă universală", a spus Bizimana, citat într-un comunicat.

Pădurea, declarată rezervaţie naturală în 1933, a devenit parc naţional în 2005, în urma eforturilor guvernului rwandez de a spori nivelul de protecţie şi de a proteja speciile pe cale de dispariţie şi endemice.

Acoperind o suprafaţă de 101.900 de hectare, Parcul Naţional Nyungwe este cea mai mare suprafaţă împădurită din regiune. Cu o biodiversitate remarcabilă, parcul găzduieşte peste o duzină de specii de primate, 322 de specii de păsări, 200 de specii identificate de orhidee şi aproape 300 de specii de fluturi.

Parcul este administrat de African Parks Network, o organizaţie nonguvernamentală specializată în conservare, în parteneriat cu guvernul rwandez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.