Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parcul Natural Văcăreşti, vizitat și de Klaus Iohannis, va fi administrat de Nicușor Dan: O oportunitate turistică şi de divertisment

Edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că Primăria Municipiului Bucureşti a primit în administrare Parcul Natural Văcăreşti, anunță Agerpres.

"Recent ni s-a administrat, în urma unui concurs, Parcul Natural Văcăreşti, care poate să fie o uriaşă oportunitate pentru Bucureşti. O oportunitate turistică şi de divertisment", a afirmat Nicuşor Dan la B1Tv.

Pe 22 aprilie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, anunţa că urmează să fie demarată, alături de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, procedura de încredinţare a administrării Parcului Natural Văcăreşti.

Pe 31 august, edilul general al Capitalei declara că Primăria depune dosarul pentru preluarea în administrare a parcului.

"Depunem azi dosarul pentru preluarea Parcului Văcăreşti. Parcul Văcăreşti este o uriaşă oportunitate pe care Bucureştiul o are şi suntem gata, în parteneriat cu ONG-ul care s-a ocupat ani de zile de Parcul Văcăreşti, cu Primăria Sectorului 4 şi cu orice altă parte interesată şi competentă în această zonă, să administrăm şi să facem din Parcul Văcăreşti un punct de atracţie al Bucureştiului", a arătat el în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Primăria Capitalei.

Pe data de 16 septembrie, Nicuşor Dan se declara optimist în privinţa faptului că Primăria Municipiului Bucureşti va obţine acordul de administrare a Parcului Natural Văcăreşti de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate, în baza depunerii unei solicitări în acest sens.

"Pe chestiuni care ţin strict de calitatea aerului, vreau să menţionez faptul că am depus şi sunt foarte optimist că o să obţinem de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate administrarea Parcului Natural Văcăreşti, o uriaşă oportunitate pentru Bucureşti de mediu, dar şi turistică. Poate să devină un simbol al oraşului. Asta depinde de finanţarea din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - n.r). Avem un proiect care se numeşte 'Plămâni verzi pentru Bucureşti' şi care înseamnă pur şi simplu plantarea a sute de mii de arbori în zone care o permit, inclusiv în alveolele de pe drumurile publice", a explicat edilul Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.