Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din București, și-a deschis porțile (VIDEO-FOTO)

Radu Pop
PS4
daniel baluta

Miercuri, de Ziua Bucureștiului, când se împlinesc 564 de ani de la prima atestare documentară a orașului, comunitatea Sectorului 4 i-a dăruit Capitalei un parc nou. Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din București, și-a deschis larg porțile pentru toți cei care vor dori să se destindă și să socializeze, într-o oază de verdeață și de liniște. Imediat după inaugurare, spațiul a devenit neîncăpător pentru sutele de oameni care așteptau deja la intrare.

Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică, în care foarte multe familii tinere au ales în ultimii ani să își întemeieze un cămin, parcul Tudor Arghezi se întinde, în momentul de față, pe 4 hectare. Proiectat inițial pentru o suprafață mai mică, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a crește suprafața verde a acestei zone care, până la apariția lui, nu oferea nicio facilitate de petrecere a timpului în aer liber.

Această necesitate a fost punctată și de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, la momentul deschiderii porților noului parc:

„Nu este o întâmplare că astăzi, de ziua Bucureștiului, reușim să îmbogățim rezerva verde a orașului cu încă un parc, Parcul Tudor Arghezi. Asigur oamenii că aceasta nu este dimensiunea finală a parcului, de 4 hectare. Continuăm procedurile de expropriere, astfel încât să reușim cel puțin dublarea suprafeței actuale. Imediat ce reușim acest lucru, spațiul pe care îl vom obține îl vom dedica sportului, pentru că acesta este și specificul acestui nou parc, în care avem pistă de alergare, pistă de biciclete, de trotinete și aparate de fitness”, a declarat edilul Daniel Băluță. Acesta a continuat și, tot ca o surpriză de ziua Bucureștiului, a anunțat faptul că, împreună cu Consiliul Județean Giurgiu, Sectorul 4 pregătește construirea unui aeroport internațional în zona de sud a Capitalei. „Tot astăzi, de ziua Bucureștiului, trebuie să fac un alt anunț important. Nu este o glumă, ci un lucru cât se poate de serios. Împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, am demarat procedurile premergătoare construirii unui aeroport în zona de sud a Capitalei. Va fi un aeroport internațional, atât pentru transport de persoane, cât și cu o importantă componentă cargo, întrucât în acest moment, Aeroportul Otopeni este depășit din acest punct de vedere. Toate acestea le facem pentru că ne dorim ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș occidental. Aerisit, verde, și mai ales, conectat așa cum trebuie cu restul Europei”.

Amenajat conform necesităților oamenilor care locuiesc în zona Metalurgiei, parcul are, în acest moment, o generoasă zonă verde pentru cei care vor să se plimbe în natură, dar și zone dedicate activităților sporturilor în aer liber: pistă de atletism cu o lungime de 1670 metri, o pistă pentru biciclete și o zonă de fitness. Mai mult, în imediata apropiere, au fost amenajate nu mai puțin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de mișcare pot practica diferite sporturi cu mingea.

Totodată, în interiorul parcului au fost amenajate o plajă ecologică, un spațiu special pentru animalele de companie, precum și o parcare supraetajată de 150 de locuri.

Atracția principală a parcului, însă, o reprezintă fântâna arteziană muzicală, ce le va oferi vizitatorilor, în fiecare seară, un inedit spectacol de lumină și culoare.

La deschiderea parcului Tudor Arghezi a participat și Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. Acesta a apreciat eforturile depuse de Sectorul 4 al Municipiului București și a punctat faptul că va sprijini proiectele inițiate de primarul Daniel Băluță. „Ce vedem în Sectorul 4 este o dezvoltare corectă și sustenabilă. Vestea inițierii proiectului unui aeroport în sudul Capitalei este esențială pentru dezvoltarea orașului. Avem nevoie ca de aer de astfel de proiecte. Nu putem să rămânem în urmă, iar faptul că domnul primar are curaj să-și asume astfel de proiecte mari este mai mult decât lăudabil”, a declarat Prefectul Capitalei.

În perioada următoare, având în vedere dezvoltarea demografică accelerată a zonei de sud a Sectorului 4, autoritatea locală are deja în plan extinderea acestui parc și completarea lui cu facilități care să răspundă cerințelor celor care locuiesc în această parte a orașului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.