DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor din Sectorul 4, închise temporar din cauza avertizărilor de vijelie

Wikimedia Commons
oraselul copiilor

Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei sunt închise de joi până vineri dimineața, din cauza avertizărilor de vijelie, emise de ANM.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, le cere locuitorilor să amâne deplasările dacă nu sunt neapărat necesare, potrivit mediafax.ro.

Acesta a anunțat și închiderea celor două parcuri administrate de primărie.

„Totodată, vă anunț că pentru a evita potențialele pericole pe care le-ar putea genera vijelia, am decis ca parcurile pe care le administrăm (Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor) să fie închise de astăzi de la ora 17 și până mâine dimineață”, a transmis primarul.

Daniel Băluță susține că locuitorii care au nevoie de ajutor de la primărie pot suna la numărul de telefon 021.9441.

Până vineri dimineața, toată țara, cu excepția Dobrogei, este sub avertizare Cod portocaliu. Conform meteorologilor, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe alocuri 40-60 l/mp.

Primăria Sectorului 3 a scris, joi, pe Facebook, că pentru eventuale situaţii cauzate de furtună cetăţenii pot suna pentru a semnala la 021/9543 - numărul Poliţiei Locale; 0720.777.511/ 512/ 513/ 514/ 515 - pentru intervenţii în cazul copacilor ce creează probleme.

Autoritatea locală a precizat că, în cazul în care cetăţenii vor întâmpina dificultăţi cauzate de vremea rea, pot anunţa de îndată Primăria Sectorului 4 la numărul de urgenţă 021.9441.

* Serviciul Disciplină în Construcţii din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Sector 5 a întocmit note de constatare, prin care constructorilor li s-au adus la cunoştinţă măsurile ce trebuie luate, ca urmare a atenţionării de vreme rea din următoarele ore. Aceştia sunt direct răspunzători în cazul producerilor unor eventuale pagube, în situaţia în care nu respectă informările.

Toate parcurile şi locurile de joacă de pe raza sectorului au fost închise, începând cu ora 17:00, iar trotuarele din jurul blocurilor aflate în reabilitare sunt împrejmuite cu benzi de atenţionare, pentru a putea evita astfel eventualele accidente.

Primarul Cristian Popescu Piedone a dispus ca direcţiile specializate din cadrul Primăriei Sectorului 5 şi anume Direcţia Generală de Poliţie Locală, Amenajare Edilitară şi Salubrizare, Salubrizare Fapte 5 şi Infrastructura Sector 5 să desfăşoare ample acţiuni de asigurare a perimetrului, fluidizare a traficului rutier, balizare a locaţiilor cu risc ridicat de pericol, înlăturare a copacilor căzuţi în diferite zone ale sectorului, limitare a pericolului cauzat de căderile de tencuială de pe faţadele imobilelor, deblocare eventualelor căi de transport, precum şi de degajare a domeniului public şi privat de cablurile căzute la pământ.

Cetăţenii Sectorului 5 sunt rugaţi să apeleze dispeceratul Poliţiei Locale Sector 5 pentru eventualele situaţii cu care se pot confrunta la 031/9885, 031/9451, 021/312.28.81.

* La rândul său, Primăria Sectorului 6 face apel către cetăţeni şi agenţii care desfăşoară activităţi comerciale să ia măsurile necesare recomandate de specialişti.

Serviciul Disciplină în Construcţii din cadrul autorităţii locale verifică şantierele şi panourile publice pentru a preveni evenimentele neplăcute care pot apărea.

De asemenea, Direcţia Generală de Poliţie Locală va menţine legătura cu Poliţia Capitalei pentru a interveni cu promptitudine.

Echipele Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, împreună cu operatorul de salubritate autorizat, URBAN SA, RADET, ENEL, are pregătite cinci echipe pentru a interveni cu promptitudine în caz de nevoie. Ele vor acţiona până la remedierea tuturor problemelor apărute.

La Bucureşti, joi seară, vor fi posibile vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină, potrivit prognozei speciale publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.