Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Arsenie Boca a fost pomenit la Mănăstirea Prislop la 31 de ani de la trecerea în veșnicie

Centrul de Pelerinaje Renasterea - Renașterea Cluj
arsenie boca

Episcopii Andrei al Covasnei și Harghitei, Gurie al Devei și Hunedoarei și Daniil, locțiitor al Episcopiei Daciei Felix, au oficiat sâmbătă slujba de pomenire pentru Părintele Arsenie Boca la Mănăstirea Proslop.

Sâmbătă, 28 noiembrie 2020, s-au împlinit treizeci și unu de ani de la trecerea la cele veşnice a Părintelui Arsenie Boca, teolog, pictor și unul dintre marii duhovnici români ai secolului trecut, potrivit basilica.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Ierarhii au oficiat de dimineață Sfânta Liturghie în altarul exterior al mănăstirii, apoi slujba parastasului la mormântul Părintelui Arsenie Boca.

La predică, Preasfințitul Părinte Daniil le-a vorbit credincioșilor despre viața Părintelui Arsenie Boca.

Episcopul Andrei s-a adresat cu precădere tinerilor vorbindu-le despre „fericirea în Dumnezeu”. El i-a îndemnat să caute adevărata fericire, cea în Dumnezeu, nu fericiri trecătoare, aduse de păcate și de lucruri materiale.

Vezi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul oficial al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Părintele Arsenie Boca este unul dintre cei mai iubiți duhovnici români ai secolului trecut. O propunere de canonizare a sa, înaintată la finalul anului trecut de Mitropolia Ardealului se află în analiză la Subcomisia sinodală pentru canonizarea sfinților români.

Până la luarea unei decizii finale, Sfântul Sinod a recomandat clericilor și credincioșilor – indiferent dacă susțin canonizarea sau se opun acesteia – să aștepte cu rugăciune și răbdare rezultatul final al subcomisiei sinodale, evitând atât idealizarea excesivă a persoanei părintelui Arsenie Boca, cât și denigrarea lui.

Sinodalii au explicat că procesul de canonizare este unul anevoios, nu se face în pripă sau sub emoții de moment, mai ales când este vorba despre persoane trecute de curând la Domnul, iar mărturiile prezente despre acestea sunt contradictorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.