Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Atanasie de Bogdania a semnat un acord de colaborare cu Institutul Național de Tumori din Milano, pentru românii care caută tratament în Italia

basilica.ro
PS Atanasie Parohia San Bonifacio

Episcopia Italiei începe anul semnând, prin Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, un acord de colaborare cu Institutul Național de Tumori din Milano. Acordul, semnat joi, va veni în sprijinul românilor care caută tratament pentru cancer în această țară, conform basilica.ro

Din partea Institutului Național de Tumori de la Milano, acordul a fost semnat de Marco Luigi Votta, Președintele instituției.

„Considerăm că implicarea Episcopiei noastre în realizarea de proiecte comune cu aceste instituții este o mare oportunitate prin care putem veni în sprijinul pacienților români, și nu numai, care se confruntă cu afecțiuni oncologice sau a celor care doresc să prevină astfel de situații”, au transmis reprezentanții episcopiei.

Parteneriatul a fost intermediat de Iulia Cupșa Kiseleff, fost Consul român la Milano, actualmente Reprezentant pentru Cooperare Internațională Sanitară în cadrul Institutului Național de Tumori din Milano, și Părintele Ilie Ursachi, Consilierul Social al Episcopiei.

Instituțiile sunt reprezentate în parteneriat de către asociațiile social-filantropice care activează în cadrul lor. Prin urmare, semnatarii Convenției-cadru de colaborare au fost Anna Maria Mancuso, Președinte al Asociației „Salute Donna” din cadrul Institutului de la Milano, și Ana Maria Obreja, Președinte al Asociației „San Lorenzo dei Romeni” a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

De la înființarea sa, în anul 1928, Institutul Național de Tumori din Milano a devenit un punct de referință internațional în cercetarea cancerului.

Institutul este foarte activ în prevenirea secundară, în identificarea profilurilor prognostico-predictive și în optimizarea utilizării de noi medicamente imunologice. Se ocupă totodată și de formarea și instruirea personalului, având acorduri de colaborare cu diverse universități.

Asociația „Salute Donna” ajută femeile care suferă de patologii oncologice să găsească sprijin și confort, asistență și suport psihologic în momentele cele mai dificile ale bolii.

Pentru mulți dintre românii din Italia, calitatea sistemului sanitar și medical italian este unul dintre motivele care îi fac să zăbovească în această țară. În Italia merg la tratament și români din țară care se confruntă cu boli oncologice, iar alegerea lor se dovedește a fi salvatoare de multe ori, mai transmit reprezentanții eparhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.