Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Constantin Necula, mesaj cu tâlc înaintea votului: 'Țara este în derivă'

dcnews.ro
constantin necula

„Poate mai mult decât oricând acum trebuie să postim, pentru că țara este în derivă. E într-o derivă de iubire, într-o lipsă de iubire, de compasiune și de respect reciproc”, a transmis Părintele Constantin Necula la început de post prin intermediul Doxologia.

El a îndemnat la conştientizarea apartenenţei la trupul tainic al Bisericii şi a subliniat că Mântuitorul este de partea noastră de fiecare dată și că ne oferă sprijin să rămânem oameni.

Citește și: ‘Aleșii’ lui Klaus Iohannis! Lista completă: Cine sunt cei care vor participa la dezbaterea președintelui

„Poate mai mult decât oricând, acum trebuie să postim – pentru că țara este în derivă. E într-o derivă de iubire, într-o lipsă de iubire, de compasiune și de respect reciproc. Poate că e momentul ca cei trei milioane de creștini ai României, care la Referendum au votat pentru familia tradițională, și toți ceilalți, să se roage mai mult și să se întoarcă tradițional către marea familie a creștinismului. Zic că postul acesta este și o lecție de trăire într-o lume a supraviețuirilor. Bucurați-vă de Hristos! Să dea Dumnezeu să ne vedem la Betleem bucuroși și plini de lumina Nașterii Mântuitorului Hristos!

Poate că e important să înțelegem în zilele acestea cât de valoros este faptul că aparținem trupului tainic al Bisericii, că Mântuitorul este de partea noastră de fiecare dată și că ne oferă sprijin să rămânem oameni. Întorși cu chipul nostru omenesc unul către celălalt, să învățăm să ne strângem mâna și să ne respectăm unii pe ceilalți, să ne rugăm unii pentru ceilalți și să trăim unii pentru ceilalți.

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

E și o vreme în care trebuie să ne reamintim de copii, în sfârșit să ne reamintim de copii. Nu-i vorba de o reformare a școlii, ci de o reformare a modului nostru de a gândi asupra dreptului lor de a fi fericiți, un drept netrecut în Constituție și în legi, dar trecut în venirea aceasta a Mântuitorului Hristos care se întrupează și pentru ca ei să aibă bucuria deplină a întâlnirii cu Hristos.

Ne vedem, cu alte cuvinte, la Bethleem – și după aceea ne vom vedea bucuroși de fiecare dată la altar, acolo unde cred că preoții Bisericii îi așteaptă pe creștini nu doar să postească, ci să se și împărtășească. Încercați să fiți apți de a vă întâlni cu Trupul și Sângele lui Hristos și de a trăi împreună cu Hristos bucuria aceasta a împărtășirii. Nu doar un post bun vă doresc, ci un post cu lumină, un post cu bucurie și un post cu Soarele Hristos. În fond, zilele acestea abia răsare soarele.

Citește și: Atac fără precedent la Klaus Iohannis: Farsa electorală numită dezbatere e, de fapt, o înșelătorie dezonorantă

Post ușor și binecuvântat, cu mult folos duhovnicesc!”, se arată în mesajul preotului Necula.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.