Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Maxim Morariu îndeamnă creștinii la mărturisire

basilica.ro
parintele maxim morariu

„Hristos ne cheamă aici pe pământ să-L mărturisim în fața tuturor”, reaminteşte Ierom. Maxim Morariu într-un articol legat de asumarea Crucii.

Părintele spune că urmarea lui Hristos presupune mărturisire şi subliniază că este foarte important „să vorbim despre El celorlalți prin faptele noastre”, deoarece „fapta e cea prin care Îl putem mărturisi”. Iar răsplata anunţată de Hristos este esenţială: El „promite celor ce vor face aceasta primirea în locașurile Tatălui”, scrie Basilica.ro.

Ierom. Maxim Morariu afirmă că mărturisirea nu este uşoară în societatea de astăzi şi trimite la Scriptură pentru exemple şi repere.

„Într-o lume atât de marcată de schimbări și de tentative de substituire a valorilor genuine ale credinței cu tot felul de surogate, a devenit parcă destul de dificilă mărturisirea lui Hristos. Și totuși, nu e imposibilă. Curăția vieții a fost un element definitoriu al creștinilor de mai bine de două milenii. A rămas și astăzi la fel. Morala vine să ofere, ici și colo, repere. Faruri într-un dens întuneric, menite a-l păzi pe călător de căderea în prăpastie, sau de rătăcire. Tot din Scriptură sunt luate și ele. Trebuie doar să le urmăm. Îndrăzniți!”, spune părintele.

Ierom. Maxim Morariu subliniază că „urmarea lui Hristos e legată de asumarea crucii” şi explică:

„Îndemnul Lui e unul peren, iar Crucea fiecăruia dintre noi o reprezintă propria viață. Una pe care suntem chemați să o asumăm. Nu oricum, ci în duh mărturisitor. Căci nu se sfârșește totul odată cu luarea ei. Dimpotrivă, abia aici începe acțiunea. Ea dă startul urmării lui Hristos. Iar aceasta are un țel cât se poate de nobil”.

Ierom. Maxim Morariu

Ierom. Maxim Morariu este doctor în teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca (Summa cum laudae).

Este dublu licenţiat în teologie şi istorie. A studiat la Institutul Ecumenic de la Bossey, la Universitatea Pontificală Angelicum din Roma şi la Universitățile din Kosice, Graz, Belgrad.

A publicat, editat, coordonat sau tradus nu mai puțin de 26 de volume și peste 300 de studii și articole de specialitate în țară și străinătate.

Este membru editorial a 8 reviste de specialitate (2 indexate Web of Science), membru fondator și redactor-șef al Revistei Astra Salvensis, recunoscută la nivel internațional.

Realizează emisiuni și rubrici pentru Radio Renașterea (Cluj-Napoca), Radio Trinitas (București) și Radio Someș (Bistrița).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.