Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Patriarh a trimis sute de pachete cu daruri copiilor din Arhiepiscopia Bucureștilor

basilica.ro
copii baiat copil

Părintele Patriarh Daniel a trimis luni, în ajunul Zilei Internaționale a Copilului, 280 de pachete cu daruri consistente copiilor din Arhiepiscopia Bucureștilor. Cadourile au ajuns la cei 40 de copii sprijiniți de Centrul de zi „Sf. Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor și la copiii clericilor din parohiile rurale de categoria 2 și 3 ale eparhiei.

Pachetele au conținut echipament sportiv, jocuri, dulciuri și fructe, precum și cărți de povești și de rugăciuni pentru copii, scrie Basilica.ro.

La Centrul „Sf. Sofia”, sosirea darurilor a fost un prilej de serbare. Copiii au cântat acompaniați la pian de profesorul Horia Tudor și au pus în scenă mici piese de teatru realizate cu sprijinul actriței Gabriela Ioniță. Atmosfera a fost înveselită de animatori voluntari.

„Doresc să transmit un mesaj de mulțumire pentru darurile oferite, dar și de apreciere pentru toți cei care își dedică timpul sau resursele copiilor de la centru, oferindu-le mici surprize, îndrumare și susținere”, a declarat Laura Irimia, coordonatoarea Centrului de zi „Sf. Sofia”.

Galeria foto de la eveniment este accesibilă aici.

Celelalte pachete oferite de Părintele Patriarh au ajuns în aceeași zi la copiii clericilor din protopopiatele Ilfov-Nord, Câmpina, Vălenii de Munte, Ploiești Nord și Ploiești Sud. Acestea au fost înmânate în cadrul unor evenimente locale.

„A devenit deja o tra­diție ca în data de 1 iunie să se o­fe­re daruri copiilor clericilor”, a declarat pentru Trinitas TV Părintele Adrian Matei, Protopopul de Ploiești-Nord. „Copiii au venit cu mare drag și au înveselit ziua mohorâtă de afară prin pre­zența lor și prin bucuria pe care ne-au transmis-o.”

„Copiii preoților au nevoie de o atenție sporită, pentru că părinții lor s-au dedicat copiilor din familia mărită a parohiei”, a explicat Părintele Mihail Peneș, Protopopul din Vălenii de Munte.

„Gestul pe care l-a făcut Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, pe de o parte, un gest de iubire părintească față de copiii preoților, iar pe de altă parte, este un exemplu pentru noi toți, să nu uităm să-i prețuim pe cei mici și să îi educăm prin faptele noastre”, a apreciat Părintele Cristian Burcea, Protopopul de Ilfov-Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.