Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părinții au ieșit să protesteze în fața unei școli din București, nemulțumiți că directoarea a fost schimbată

protest scoala bucuresti

Câteva zeci de persoane, părinţi ai unor copii care învaţă la Şcoala gimnazială Maica Domnului din sectorul 2 al Capitalei, au ieşit în stradă, duminică pentru a protesta faţă de schimbarea din funcţie a directoarei şcolii. Părinţii anunţă că nu îşi vor lăsa copiii să intre la cursurile online şi sunt dispuşi să continue protestele la sediul Inspectoratului Şcolar.

Zeci de părinţi ai unor elevi de la Şcoala ”Maica Domnului”, din sectorul 2, protestează în ploaie, duminică, faţă de schimbarea din funcţie a directoarei Julieta Mihăilescu. Protestatarii acuză că directoarea şcolii a fost schimbată „din pix” şi susţin că aceasta este o decizie politică, scrie news.ro.

Citește și: Se complică situația pentru sistemul sanitar din România: Au apărut primele cazuri de gripă ‘normală’

Părinţii susţin că directorul şcolii ar trebui să asigure interimatul până la organizarea unui nou concurs, ei spunând că aceasta şi-a desfăşurat activitatea exemplar, a accesat fonduri europene şi este foarte implicată în toate activităţile şi pentru rezolvarea tuturor problemelor din şcoală .

Ei anunţă că sunt dispuşi că nu îşi lase copiii să intre online la cursuri, acuzând decizia de schimbare a directoarei „din pix”.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

La faţa locului au fost trimişi jandarmi, fără a fi nevoie de intervenţia acestora.

Vicepremierul Dan Barna afirma vineri că a primit sute de mesaje despre schimbarea unor directori de şcoli, creându-se nemulţumiri în rândul profesorilor, dar şi al elevilor şi părinţilor.

Citește și: Veste bună pentru europeni! UE a încheiat un nou acord cu Pfizer-BioNTech în vederea achiziționării a 300 de milioane de doze

Barna a susţinut că aproximativ o mie de directori au fost schimbaţi invocându-se motive şi pretexte diverse, dar aceste ”înlocuiri intempestive au creat un sentiment justificat de nedreptate, abuz şi politizare”.

Conform vicepremierului, înlocuirile nu sunt iniţiativa Guvernului, fiind, cel mai probabil, acţiunea inspectoratelor şcolare, ceea ce arată că lucrurile nu mai pot continua aşa în educaţie.

Citește și: Premierul României a făcut anunțul! Când va reveni programul Rabla pentru electrocasnice în cursul acestui an

”Unul dintre obiectivele acestui guvern este reformarea feudalismului clientelar al inspectoratelor şcolare”, a declarat Dan Barna, anunţând examene ”pe bune” în acest an pentru inspectorii şcolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.