Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părinții se declară nemulțumiți de chestionarul privind consumul de droguri - două întrebări deranjează: 'Este o aberaţie'

edupedu.ro
iulian cristache

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, afirmă că mulţi dintre părinţii care au elevi în şcoli din Capitală au fost nemulţumiţi de două dintre întrebările din chestionarul privind prevenţia consumului de droguri, chestionar realizat la nivelul Prefecturii Bucureşti. El susţine că este încă devreme pentru a trage concluzii în ceea ce priveşte demersul Instituţiei Prefectului.

”Noi am participat la discuţiile de la Prefectura Bucureşti, am fi vrut un pic schimbat chestionarul. Nu avem o problemă cu chestionarul, dar pentru a primi un feedback real ai nevoie de un chestionar prietenos. Mă refer la întrebarea 5 care făcea referire la testarea copilului în şcoală, lucru cu care nu suntem de acord. Există posibilitatea ca acest copil să fie abuzat emoţional, văzând că intră în acel cabinet şcolar şi atunci ne-am dori, cu acordul familiei, acel copil să fie testat în afara unităţii de învăţământ. Şi la întrebarea 11 am fost nemulţumiţi, în sensul în care ne opunem testării în masă pentru că aceasta nu îşi atinge scopul. Punem milioane de familii pe drumuri pentru un moft, obiectivul nefiind atins. Este o aberaţie, nu există la nivel european şi nici la nivel mondial să testezi în masă copiii pentru droguri”, a afirmat Iulian Cristache, miercuri seară, la Medika Tv.

El a admis că ”sunt probleme” legate de consumul de droguri în rândul elevilor, dar că trebuie mers ”la cauză”, la ”cei care trebuie să meargă după gratii” pentru că distribuie stupefiante copiilor.

În acest context, Iulian Cristache a atras atenţia asupra faptului că Agenţia Naţională Antidrog şi Poliţia care se ocupă de siguranţa şcoală au câte doi-trei angajaţi în fiecare judeţ, număr total insuficient având în vedere numărul şcolilor care funcţionează în judeţe.

Părinţii nu vor fi obligaţi să completeze chestionarele, motiv pentru care Iulian Cristache consideră că acestea ar fi trebuit să fie mai ”prietenoase” şi să atragă atenţia părinţilor în sens bun.

”La un moment dat părinţii pot pune un zid între ei şi acel chestionar, iar dacă răspunde un număr mic de părinţi, din păcate, nu-şi atinge scopul. Ne doream ca într-adevăr să fie un chestionar care să stârnească interesul părinţilor, iar cel puţin la acest moment, chiar dacă nu suntem specialişti, nouă nu ne dă impresia aceasta”, a adăugat Cristache.

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă că de luni va fi împărţit în şcoli, la gimnaziu şi liceu, chestionarul pentru părinţi şi elevi privind problema consumului de droguri, în care sunt întrebaţi dacă sunt de acord cu testarea anti-drog în anumite condiţii, cu analize de sânge decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi cu oră de educaţie anti-drog în programa şcolară. Prefectul a arătat că în Capitală sunt în ciclul gimnazial şi liceal circa 150.000 de elevi şi circa 15.000 de elevi majori care vor primi acest chestionar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.