Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paris: 'Bombardamentul american din Siria, un semnal trimis ruşilor şi iranienilor'

20 Minutes
Jean-Marc Ayrault

Loviturile aeriene americane în Siria constituie un "semnal" care ar trebui să-i facă pe ruşi şi iranieni să înţeleagă că nu mai pot susţine regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat vineri ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault, informează AFP, conform agerpres.

"Acolo a fost dat un semnal, trebuie ca acum ruşii şi iranienii să înţeleagă că a susţine cum o fac ei, până aproape de josnicie, regimul lui Bashar al-Assad nu mai ţine, nu are sens", a declarat ministrul francez la postul de radio France Info.

Rusia şi Iranul CONDAMNĂ bombardamentul american din Siria; aliaţii SUA susţin Washingtonul

Potrivit lui Ayrault, loviturile aeriene ale SUA constituie un "început de clarificare" a poziţiei americane, în condiţiile în care "în ultimele zile s-au auzit multe, chiar şi contrariul" (actualei poziţii).

"Acolo are loc un act care este un fel de condamnare" a regimului Bashar al-Assad, în timp ce "impresia pe care am avut-o în ultimele zile este aceea că americanii aveau o prioritate, care este lupta împotriva Daesh (acronimul arab al grupării Statul Islamic - n.r.), dar uitând de necesara tranziţie politică în Siria", a explicat ministrul francez de externe.

Trebuie revenit la o discuţie asupra bazelor acestei tranziţii, a susţinut Ayrault, exprimându-şi dorinţa ca negocierile de la Geneva "să nu fie o negociere de faţadă, ci o negociere profundă, sinceră şi eficientă".

Dificilele negocieri de pace au loc sub egida ONU la Geneva, însă reprezentanţi ai guvernului sirian şi ai opoziţiei nu pot găsi o soluţie la un conflict care intră deja în al şaptelea an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.