Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paris şi Amsterdam ar putea garanta un împrumut de mai multe miliarde de euro al companiei aeriene franceze KLM

www.airfranceklm.com
Air france klm

Compania aeriană Air France-KLM poartă discuţii cu băncile pentru a împrumuta până la şase miliarde de euro, credite ce vor fi garantate de guvernele francez şi olandez, în încercarea de a face faţă paralizării transportului aerian din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat mai multe surse pentru Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit acestor surse, statul francez şi cel olandez, care deţin fiecare 14% din acţiunile Air France-KLM, au decis să pună capăt disputelor cu privire la guvernanţă şi să îşi unească forţele pentru a face faţă crizei de lichidităţi cu care se confruntă compania aeriană

Detaliile şi modalităţile sub care se va derula această operaţiune nu au fost încă finalizate şi este posibil să sufere modificări, însă cel mai probabil scenariu prevede că Air France ar urma să obţină credite în valoare de aproximativ patru miliarde de euro garantate de statul francez la care se va adăuga un împrumut de două miliarde de euro pentru KLM garantat de statul olandez, au precizat sursele citate de Reuters. Compania aeriană franco-olandeză a mandatat BNP şi Société Générale drept consilieri pentru această operaţiune de refinanţare, au adăugat sursele.

"În mod natural, suntem în discuţii permanente cu cele două guverne", a declarat un purtător de cuvânt al Air France-KLM, refuzând să facă alte comentarii.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu virusul COVID-19! Medicii avertizează: 'Nu ne permitem acest lux cu afecțiuni ale creierului'

Guvernele din întreaga lume se grăbesc să îşi sprijine companiile aeriene care se confruntă cu spectrul insolvenţei pe măsură ce pandemia de coronavirus se extinde, paralizând traficul aerian.

Franţa şi Olanda au refuzat să comenteze cu privire la Air France-KLM, însă ambele ţări şi-au exprimat în trecut intenţia de a oferi sprijin financiar grupului ce reuneşte cele două foste companii aeriene naţionale.

"Air France-KLM este o societate frumoasă şi vrem să rămână aşa, de aceea suntem gata să o susţinem", a declarat joi ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire.

"Discutăm cu KLM şi Air France de o lungă perioadă de timp şi în mod foarte concret cu statul francez. Este important să ajutăm această companie vitală în aceste momente dificile", a declarat, la rândul său, ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra.

În alte state din Europa, companiile Norwegian Air şi SAS au primit angajamente cu privire la ajutoare de stat, în timp ce Lufthansa ar urma să beneficieze de ajutoare publice în valoare de mai multe miliarde de euro.

În SUA, Senatul a aprobat un ajutor în valoare de 58 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene, ajutor care face parte din planul în valoare de 2.000 de miliarde de dolari destinat sprijinirii economiei SUA, plan semnat vineri de preşedintele Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.