Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul aduce un omagiu desenatorului Jean-Jacques Sempé cu o pictură murală stradală

turnul

Oraşul Paris i-a adus un omagiu celebrului creator de benzi desenate francez, Jean-Jacques Sempé, cu o amplă frescă realizată pe peretele lateral al unei case, vizibilă de pe stradă şi inaugurată sâmbătă într-un eveniment la care a participat şi edila capitalei, Anne Hidalgo, relatează EFE preluată de Agerpres.

Jean-Jacques Sempé ( Bourgogne, 1932) a fost prezent şi el la inaugurarea acestei picturi murale de 7 metri înălţime şi 5 metri lăţime realizată pe peretele unei case din arondismentul III al capitalei, la intersecţia bulevardului Filles du Calvaire cu strada Froissart, a precizat Primăria într-un comunicat.

Fresca a fost realizată de artistul Jean-Marie Havan, care a avut nevoie de 200 de ore de muncă pentru a reproduce la scară mare o idee originală a lui Sempé, părinte, alături René Goscinny, a celebrei serii de reviste desenate intitulată "Le Petit Nicolas".

Pictura murală reprezintă o plimbare prin pădure a doi biciclişti ce pedalează pe cărări diferite şi care par să se apropie, fără totuşi să se întâlnească.

Primăria a subliniat că în spatele acestei imagini, cum se întâmplă adesea în creaţiile lui Sempé, "se percepe un aer de melancolie suavă", fiind "o invitaţie adresată trecătorilor de a reflecta asupra dificultăţilor de a comunica ca ceilalţi".

"Mulţumim Sempé pentru că ai dat culoare vieţii celor care trec pe aici", a spus Anne Hidalgo.

Iniţiativa a fost posibilă datorită agenţiei de publicitate JCDecaux, care a finanţat consolidarea zidului şi realizarea acestei picturi murale "street art"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.